Butlletí Habitatge, Urbanisme i Activitats
Octubre 2020 - #104

Urbanisme

La GSHUA aporta la seva expertesa en el marc del procés participatiu del Pla territorial parcial del Penedès

El 22 d’octubre el Servei d’Urbanisme participà en el debat entorn als assentaments residencials pel coneixement en urbanitzacions amb dèficits.

Després de la presentació pública de l’avanç el passat 22 de juliol, el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya va iniciar el recent 8 d’octubre, el primer dels processos participatius del Pla territorial parcial del Penedès (PTPP), amb una sessió telemàtica amb experts al voltant de l’ordenació dels espais oberts.

Fins al novembre es succeiran 3 sessions més com aquesta, alternades amb 4 sessions deliberatives amb la ciutadania en general, entorn a 3 blocs temàtics: els assentaments residencials, les dinàmiques econòmiques i les infraestructures.

Precisament per la seva aportació en relació a l’anàlisi, diagnosi i quantificació de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics (UDU’s) de les comarques de l’Alt Penedès, Anoia, Baix Llobregat i Garraf, el Servei d’Urbanisme ha estat convidat com a expert per debatre entorn als assentaments residencials i aportar el seu punt de vista sobre la qüestió. 

Amb un horitzó temporal fins l’any 2038 l’Avanç proposa algunes incipients estratègies per aquests teixits, en base a la informació continguda als capítols d’anàlisi previs que recullen les dades del Catàleg de les UDU’s del Penedès, redactat per la Diputació de Barcelona, en col·laboració estreta amb els consells comarcals i els ens locals de l’àmbit.

Actualment la GSHUA, segueix avançant en la elaboració del Catàleg d’UDU’s de la demarcació, havent tancat recentment la primera fase d’identificació dels Catàlegs del Bages, Osona i Vallès Occidental. En breu tancarà les fases equivalents del Bages i Moianès, i al 2021 es disposarà ja del catàleg complert d’aquestes comarques, amb una Fitxa individualitzada per cadascuna de les UDU’s identificades a la Fase 1.

L’objectiu a mig termini és poder integrar aquestes fitxes en un SIG per a tota la demarcació, que integrat al SITMUN, permeti disposar d’una informació completa sobre aquests teixits, per a poder diagnosticar la problemàtica existent i plantejar estratègies d’intervenció adequades.

Boletín: Habitatge, Urbanisme i Activitats
Número de boletín: #104 - Octubre 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats
C/ Comte d'Urgell, 187. Edifici del Rellotge, 2a planta. 08036 Barcelona
Telèfon: 934 022 890
gs.hua@diba.catwww.diba.cat/hua