Juny 2022 - Núm. 194

 

Feminismes 
i Igualtat

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Les Taules per a la convivència: una experiència de treball transversal i col·laboratiu

L’abordatge de la convivència als espais i equipament públics i comunitats de veïnatge és un dels reptes als quals ha de fer front l’administració pública local. La complexitat de les situacions de tensió i conflicte presents en aquests espais de relació, fruit de les diferències, les necessitats i la diversitat d’interessos que, en ocasions, es contraposen, requereix elaborar respostes integrals i coordinades per promoure la convivència.

Per aquest motiu, l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social està impulsant, la creació i organització d’onze Taules per a la convivència en diferents municipis de la província de Barcelona, mitjançant la prestació de suport tècnic. La Taula per a la convivència és un dispositiu organitzatiu de caràcter transversal que permet al consistori donar resposta, a situacions de conflicte, malestar i desavinença veïnal al municipi, així com crear estratègies polítiques en promoció de la convivència de manera col·laborativa, coordinada  i participativa.

Així doncs, és un espai de treball transversal i col·laboratiu, en el qual hi estan representats diferents serveis de l’ajuntament com la policia local, el servei de convivència, els serveis de mediació ciutadana, joventut, serveis socials, participació, entre d’altres, i ofereix l’oportunitat de reflexionar, analitzar i elaborar respostes conjuntes  a les diferents situacions de tensió entre veïns/es que sorgeixen al municipi, és a dir, crear estratègies d’acció creuant els diferents sabers, experiències i mirades tècniques.

Actualment estan en funcionament les Taules per a la convivència dels municipis d’Abrera, Els Hostalets de Pierola, Igualada, Martorell, Masquefa, Montornès del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Sant Martí de Tous, Santa Coloma de Gramenet, Vic i Vilafranca del Penedès.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #194 - Juny 2022