Octubre 2022 - Núm. 196

 

Feminismes 
i Igualtat

Butlletí

Convivència, Diversitat i Cicle de Vida

Taller participatiu d’innovació social i persones grans

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social va organitzar el passat 19 de setembre al recinte de l’Escola Industrial, la jornada “Taller d’innovació social i persones grans”, que va comptar amb la participació de més de 30 persones provinents d’entitats, professionals experts, professionals dels ens locals i professionals de diversos serveis de la Diputació de Barcelona.

La coordinadora de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Teresa Llorens va posar de manifest l’oportunitat d’un espai d’intercanvi, debat i identificació de propostes de futur per atendre les necessitats actuals i futures associades a l’envelliment de la població.

A la primera part de la jornada, es van crear quatre taules simultànies, una formada per ciutadania i entitats, una segona de professionals experts del sector, una tercera de professionals dels ens locals i una quarta de professionals de diferents àrees i serveis de la Diputació de Barcelona.

A la segona part de la sessió, les taules es van organitzar en funció dels interessos o àrees de treball dels participants, entorn a quatre eixos: cohesió social, garantia de drets i igualtat d’oportunitats, entorns urbans inclusius i polítiques pel benestar de les persones grans.

El taller finalitzà amb una dinàmica on cada participant va votar les propostes que més responien als objectius de la sessió.

La sessió va permetre abordar els reptes que impliquen reconeixement de:

  • Els canvis radicals experimentats en el cicle de vida dels individus i llurs famílies.
  • Els canvis en els estils de vida dels ciutadans/anes, de les seves necessitats i aspiracions.
  • La major diversificació de la població i la necessitat de respostes en clau interseccional.
  • Els riscos ambientals que requereixen d’un major seguiment a escala macro, però també a escala local.

Boletín: Feminismes i Igualtat
Número de boletín: #196 - Octubre 2022