Abril 2022. Núm. 14

Destacat

Al vostre servei, sempre

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Missatge de comiat de Josep Arimany, diputat president de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial.

El passat mes de juliol de 2019 vaig iniciar la meva tasca com a diputat president de l’àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial. Una àrea de nova creació que volia reforçar, amb una visió transversal, l’assistència al món local enfortint aquells serveis que ja prestàvem i, alhora, liderant amb els governs locals nous projectes de futur.

Una àrea corporativa, on la innovació, entesa com quelcom transversal, impregna les polítiques sectorials: des de la digitalització i la tecnologia, a la transparència i el retiment de comptes, passant per la formació, l’assistència tècnica local i organitzativa, i la cohesió del territori.

La pandèmia de la Covid, que ens va atacar amb força al març del 2020 i que ara sembla que comencem a deixar enrere, ens va obligar també a fer grans esforços per assegurar que en aquelles noves condicions els ajuntaments trobessin l’ajut i el suport de la Diputació i, en especial, de la nostra àrea.

Va ser un repte majúscul, però que crec que vam passar amb bona nota. Vam desenvolupar accions com, per exemple, la transformació de la formació de presencial a digital; el desplegament de nous ajuts econòmics i materials per facilitar l’adaptació dels serveis municipals a la nova situació; o iniciar nous projectes com el de promoure la dotació de places de Secretaria-Intervenció, Enginyeria i Arquitectura en aquells municipis que ho necessiten, per citar-ne només algunes.

I vull esmentar especialment alguns dels projectes més innovadors: l’impuls de l’estratègia 5G en les comarques centrals; la coordinació pel desdoblament de la línia R3 de ferrocarril; l’ampliació de la cobertura telefònica i l’accés a la fibra òptica; l’impuls del Centre d’Anàlisis dels Governs Locals per a la Cohesió Territorial; les noves estratègies de ciutat intel·ligent; l’enfortiment de l’estratègia de ciberseguretat; la creació d’un Laboratori d’Innovació; la nova Xarxa de Governs Locals Digitals; el nou Sistema d’Integritat Institucional; la creació d’un model de direcció pública professional i la pionera guia de relleus generacionals; el projecte de l’oficina de selecció de personal del món local; nous formats d’aprenentatge innovadors, híbrids pel que fa a la seva presencialitat, de gestió per competències, autoformació i autoacreditació, basats també en la gamificació i la interacció; la creació de l’Espai de l’Electe de formació, o el programa d’instal·lació de caixers automàtics que vam presentar tot just fa uns mesos.

Com a metge que soc, sempre he entès l’activitat pública com un servei a tota la ciutadania, i com a veí i regidor de Vic, sempre he defensat que cohesió territorial i cohesió social van de la mà, absolutament unides. No serem un país veritablement cohesionat mentre no aconseguim que qualsevol ciutadà, visqui en el territori que visqui, pugui gaudir de les mateixes oportunitats.

Ara és l’hora del comiat com a diputat. En compliment de l’acord que vaig fer a la meva comarca amb el company i amic Marc Verdaguer, alcalde de Calldetenes, deixo la Diputació. Espero que la meva feina d’aquests anys hagi servit per avançar una mica més en l’assoliment d’aquest objectiu. Vull agrair l’ajut, suport i col·laboració que he trobat en tot l’equip de la Diputació i tots els ajuntaments i consells comarcals. Segur que ens continuarem trobant per a treballar per un futur millor per a tots els nostres municipis per tal d’aconseguir un país de més benestar i progrés per a tothom.

Josep Arimany Manso
Diputat president de l'Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Abril 2022. Núm. 14

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona