Maig 2022. Núm. 15

Notícies

Recursos per als ens locals en relació amb el Pla de mesures antifrau

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

Amb la publicació de l’Ordre HFP/1030/2021, per la qual es configura el sistema de gestió del Pla de recuperació, transformació i resiliència (PRTR), neix l’obligació específica de definir i desplegar un pla de mesures antifrau (PMA) a qualsevol administració que gestioni fons europeus. 

Amb la voluntat de facilitar models i instruments que permetin crear i implantar el PMA als ens locals, s’ha creat un nou apartat a la comunitat Transparència i Govern Obert, que podeu consultar a https://governobert.diba.cat/node/1322.

El PMA s’ajusta a les necessitats dels ens locals de menor complexitat organitzativa i presenta com a avantatges les mesures següents: 

  • Instruments de bon govern derivats d’obligacions de transparència i desplegats per la Xarxa de Governs Transparents (que disposa de models). 
  • Accions que reben suport de la Diputació de Barcelona com a part de l’assistència municipal en diferents àmbits (com ara l’automatització de la transparència de l’agenda dels alts càrrecs, el pla de formació relacionat amb el PMA o les accions de difusió entre els treballadors públics i la ciutadania).

Aquest apartat es completarà properament amb una oferta formativa adaptada al pla proposat i amb campanyes de difusió.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Maig 2022. Núm. 15

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona