Juny 2022. Núm. 16

Destacat

La Diputació de Barcelona a la Farmlab Week de Rupit, el laboratori d’innovació del món rural

El diputat Marc Verdaguer i l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, mirant el Farmbot

El diputat Marc Verdaguer i l'alcalde de Rupit i Pruit, Albert Marcé, mirant el Farmbot

Marc Verdaguer: «Hem de ser capaços de construir un país on, visquis on visquis, gaudeixis de les mateixes oportunitats»

El diputat d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va assegurar el diumenge 12 de juny que «hem de ser capaços de construir un país on, visquis on visquis, gaudeixis de les mateixes oportunitats». Ho va fer durant l’acte de cloenda de la Farmlab Week que es va celebrar a Rupit i Pruit i que va estar organitzat per l’Ajuntament del municipi i la Fundació Itinerarium.

Verdaguer també va destacar que «els reptes que tenim com a societat, com per exemple l’emergència climàtica, no els aconseguirem des de la imposició sinó des del convenciment». A més, es va mostrar satisfet pel fet que la Diputació hagi «contribuït a posar en marxa l’estudi pilot que va fer possible aquest projecte, el qual continua creixent i és ja un referent, i estic convençut que així ho serà per molts anys».

El Farmlab de Rupit és el laboratori d’innovació per al món rural situat a Rupit i Pruit, amb experiències immersives i educatives en relació amb la tecnologia, el medi ambient i altres valors imprescindibles de la vida.

Cal recordar que la Diputació de Barcelona treballa per convertir la demarcació en una smart region, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones que hi viuen mitjançant l’ús intensiu de les tecnologies al servei d’un territori més innovador, més sostenible, més eficient i més participatiu.

L’edició d’enguany de la Farmlab Week, que va tenir lloc del 6 al 12 de Juny, es va centrar en el paper de la dona i la tecnologia al món rural. 

Entre d’altres projectes s’hi van presentar els següents:

  • Granja de vaques robotitzada. Les vaques es munyen de forma autònoma.
  • Farmbot: hort robot. Des d’un mòbil es controla un hort que rega i treu l’herba sol.
  • Solarteca. Carretó mòbil format per material reciclat com plaques solars, bateries, piles, i ordinadors.
  • Permacultura. 18 plantes aromàtiques i medicinals del Farmlab per descobrir des del mòbil.
  • Panell d’abelles intel·ligent. El dia a dia de les abelles a partir de sensors situats al rusc.
  • Caixa intel·ligent de climes per al conreu de bolets. 
  • Cabirols Experience. Un tancat de 4.000 m2 amb cabirols que duen un xip que serveix per estudiar-ne el comportament. L’objectiu és trobar un dispositiu sonor i de llum que, un cop posat a prop de la carretera o dels camps de conreu, els allunyi, a fi d’evitar que els matin o facin malbé les collites. 
     

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Juny 2022. Núm. 16

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona