Juny 2022. Núm. 16

Notícies

L’Administració Oberta de Catalunya commemora el 20è aniversari amb un acte al Parlament de Catalunya

Tots els assistents a l'acte. Imatge: AOC

Tots els assistents a l'acte. Imatge: AOC

El diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, va assistir a l’acte de commemoració celebrat el passat 14 de juny.

El Parlament de Catalunya va acollir el passat 14 de juny un acte de commemoració del 20è aniversari de l’Administració Oberta de Catalunya (AOC). La celebració va comptar amb les intervencions de la presidenta del Parlament, Laura Borràs; el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró; el president de Localret, Jaume Oliveras; l’exdirector de l’AOC i excap de Gabinet d’Innovació Digital de la Diputació de Barcelona, Joan A. Olivares, i la directora gerent de l’AOC, Àstrid Desset.

A l’acte, al qual van assistir persones vinculades a l’AOC des dels seus inicis fins a l’actualitat, han estat representats gran part dels organismes amb què l’AOC ha col·laborat al llarg dels seus vint anys de vida, des de la Generalitat de Catalunya fins a les diputacions, passant pels consells comarcals, els ajuntaments, les empreses i altres ens públics catalans.

La Diputació de Barcelona va estar representada pel diputat president de l’Àrea d’Innovació, Governs Locals i  Cohesió Territorial, Marc Verdaguer, i el coordinador d’aquesta Àrea, Xavier Forcadell. 

L’acte va fer valer la missió de l’AOC, que ha treballat tots aquests anys per comptar amb administracions en què les tecnologies ajudin a fer institucions més eficients, amb menys burocràcia i més properes als ciutadans. Avui, aquestes administracions miren el futur mantenint el compromís de fer arribar la transformació digital arreu del territori, un procés que no té aturador. Aquesta missió la vol fer millorant les plataformes, reforçant el territori amb la interoperabilitat i endreçant els sistemes d’identificació digital per treballar des del mòbil, tot per fer la vida més fàcil a la ciutadania.

A la commemoració es va fer una immersió a l’espai AOC virtual, creat dins del CatVers, el metavers català desenvolupat pel Centre Blockchain de Catalunya (CBCat), de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Juny 2022. Núm. 16

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona