Juliol 2022. Núm. 17

Actualitat

Obrim més dades per prevenir incendis

Visor que mostra les capes d’informació dels tres conjunts de dades afegits.

Visor que mostra les capes d’informació dels tres conjunts de dades afegits.

Al portal Dades obertes de la Diputació s’han publicat tres conjunts de dades nous amb informació essencial per a la prevenció d’incendis forestals: la xarxa de punts d’aigua, les franges de baixa combustibilitat i les actuacions de gestió forestal, agrícoles i ramaderes.

La informació d’aquests conjunts de dades l’ha proporcionat l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari, i s’obre amb formats reutilitzables perquè, a més de poder ser consultada, es pugui fer servir lliurement per altres usos i finalitats.

Aquestes dades s’afegeixen als conjunts creats per a la prevenció d’incendis, que ja estaven disponibles al portal des de l’estiu passat. Es tracta d’informació de vigilància, infraestructures de prevenció o de suport als espais agroforestals, com punts de guaita, àrees de gestió prioritària (AGP) per a la prevenció d’incendis o una relació dels bancs de terres de Catalunya. Aquesta sèrie de conjunts de dades també inclou informació útil per a l’extinció d’incendis, com les delimitacions d’urbanitzacions i nuclis de població i l’àmbit d’actuació de les unitats del Pla d’informació i vigilància (PVI) contra incendis. Els vials de la xarxa bàsica per facilitar l’accés dels mitjans d’extinció terrestres, les franges de baixa combustibilitat i les associacions de propietaris forestals (APF) del territori completen el recull de conjunts de dades per a la prevenció d’incendis. 

Els visors de mapa mostren les dades en diferents capes sobre els perímetres dels municipis i les comarques de Barcelona. Les dades estan disponibles en formats JSON i KMZ i s’actualitzen periòdicament. A més, a cada conjunt de dades s’hi incorpora informació detallada per als reutilitzadors sobre el geoservei de capes públiques de l’Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d’Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari. 

Amb la publicació d’aquestes dades en format obert, estàndard i reutilitzable es vol promoure la difusió i el reaprofitament d’aquesta informació bàsica per reduir el risc d'inici i propagació d’incendis forestals i facilitar-ne l'extinció. Aquestes dades es poden consultar, cercar, filtrar i ordenar per promoure’n nous usos i desenvolupaments.

El portal Dades obertes és un catàleg de dades públiques amb què la Diputació vol acostar les dades que produeix o recopila a tots els ciutadans i reutilitzadors (empreses, desenvolupadors, investigadors, estudiants...), perquè puguin consultar-les i reutilitzar-les generant valor social i econòmic.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Juliol 2022. Núm. 17

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona