Gener 2023. Núm. 21

Destacat

La Diputació opta a 8 milions d’euros del fons Next Generation per a la transformació digital i modernització de les administracions locals

sdecoret / Shutterstock.com

sdecoret / Shutterstock.com

La Diputació de Barcelona s’ha presentat a una convocatòria per rebre prop de 8 milions d’euros dels fons Next Generation per invertir en la digitalització dels municipis.

Aquestes subvencions estan incloses dins del marc de recursos de l’instrument europeu de recuperació Next Generation EU i van dirigides a cobrir les necessitats de digitalització a les administracions locals que s’han fet evidents des de la pandèmia de la COVID-19.

La finalitat d’aquestes ajudes és impulsar la modernització dels serveis i processos dels ajuntaments petits mitjançant la incorporació d’eines i recursos digitals que permetin millorar l’atenció i el servei a la ciutadania, així com la gestió municipal. Segons les bases reguladores d’aquests fons, les diputacions poden ser-ne beneficiàries per invertir els ajuts en projectes per a ajuntaments de menys de 20.000 habitants.

En concret, aquesta subvenció es dedicarà a projectes inclosos en dues de les línies estratègiques definides a les bases de la convocatòria. D’una banda, dins de la línia de serveis públics digitals orientats a la ciutadania, s’ha presentat un projecte per al desenvolupament i la millora d’aplicacions que s’ofereixen tant als ajuntaments com a les biblioteques. D’altra banda, dins del capítol d’infraestructures digitals, s’opta a una ajuda que es destinarà a la millora integral de les infraestructures de tecnologies per prestar servei, també, als ajuntaments i a les biblioteques. 

Per poder preveure les necessitats de les infraestructures TIC municipals, la Direcció de Tecnologies i Sistemes Corporatius va crear un catàleg de productes adquiribles en centrals de compres, a través del qual els ajuntaments interessats van poder indicar els que coincidien amb les seves necessitats d’equipament tecnològic (portàtils, pantalles interactives, emmagatzematge, dispositius d’enregistrament de so i àudio, etc.). Gràcies a aquest sistema s’han recollit necessitats d’infraestructures tecnològiques locals per valor de gairebé 6 milions d’euros.

Un cop es publiqui la resolució de la convocatòria, la Direcció de Tecnologies i Sistemes Corporatius gestionarà aquests projectes amb la finalitat de promoure la transformació digital de les administracions locals i millorar-ne el funcionament.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Gener 2023. Núm. 21

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona