Febrer 2023. Núm. 22

Observatori local

Estratègies de ciutat intel·ligent per a Esplugues de Llobregat

Foto: Ajuntament d'Esplugues de Llobregat

Foto: Ajuntament d'Esplugues de Llobregat

La Diputació de Barcelona ha lliurat una diagnosi d’estratègies de ciutat intel·ligent a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat. L'estudi defineix una solució innovadora de ciutat intel·ligent en l’àmbit del servei de recollida de residus i neteja viària.

El suport tècnic ha culminat amb un informe que exposa l’ontologia de components i sensors que han de modelar en sentit ampli el servei de recollida d’escombraries i neteja urbana. Aquest document inclou una proposta d’implementació a la realitat de la gestió del servei a l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat, amb l’objectiu que l’impacte en els processos establerts sigui mínim i que la gestió del canvi sigui factible tant econòmicament com estructuralment per avançar de manera progressiva.

La proposta es basa en la instal·lació de dispositius electrònics i sensors tant als vehicles de neteja com als contenidors per obtenir-ne dades que permetin optimitzar les rutes, la freqüència de recollida i els recursos dedicats a cada zona, així com disposar d’un històric dels serveis de recollida.

El projecte també inclou un model de clàusules a incorporar en futures licitacions a fi que l’empresa adjudicatària de la concessió es comprometi a fer servir una plataforma de gestió durant la prestació del servei i a vetllar per integrar-la a la infraestructura tecnològica de l’Ajuntament.

La Direcció de Serveis de Tecnologies i Sistemes Corporatius dona assistència als ajuntaments per millorar la gestió urbana mitjançant el recurs tècnic de desenvolupament d'estratègies de ciutat intel·ligent. També hi podem trobar dues línies de suport addicional: d’una banda, el recurs material de plataforma tecnològica per a la gestió urbana i, de l’altra, el recurs econòmic per a l'adquisició de dispositius integrables a la plataforma tecnològica per a la gestió urbana de la Diputació de Barcelona.
 

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Febrer 2023. Núm. 22

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona