Març 2023. Núm. 23

Balanç de mandat

Connectivitat

TierneyMJ / Shutterstock.com

TierneyMJ / Shutterstock.com

Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants.

La digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

De conformitat amb les lleis nacionals i els acords internacionals, les dues fites principals d’aquesta línia de treball han estat ampliar les infraestructures de telecomunicació als territoris menys connectats i augmentar la capacitat dels serveis oferts a través de les infraestructures existents. Aquestes fites ajuden a millorar les garanties d’accés públic a la informació i a protegir les llibertats fonamentals relacionades amb l’accés universal i assequible a Internet a la demarcació de Barcelona. En aquest sentit, les actuacions més destacables han estat:

  • L’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, tot aprofitant el domini de vies locals de la Diputació de Barcelona, ha prioritzat el desplegament d’infraestructures de telecomunicacions als vorals. Fins a la data actual de 2023 es disposa de 113,58 km nous d’infraestructures desplegats al territori i de 227,8 km més en execució o pendents d’executar, amb un total d’inversió de 27.202.632,72 € per contribuir al desenvolupament del món local.
     
  • S’han elaborat fins a 73 estudis per a la provisió de banda ampla al territori, amb un cost total de 881.115 euros.
     
  • S'han desplegat fins a 309 línies VPN IP en ajuntaments i altres ens locals amb 100 MBps simètrics de cabal dins de la segona compra agregada de telecomunicacions i també s’ha iniciat el procés per impulsar la que serà la tercera compra agregada de telecomunicacions a disposició dels ajuntaments.
     

Boletín: Innov@diba
Número de boletín: Març 2023. Núm. 23

 
       
 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat
Idees i suggeriments

Àrea d'Innovació, Governs Locals i Cohesió Territorial
Diputació de Barcelona

Rambla de Catalunya, 126

Edifici de Can Serra

08008 Barcelona