Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

El Servei de Salut Pública informa

Comença la temporada de bany

© iStock.com / yuriz

© iStock.com / yuriz

Una nova temporada de bany està a punt de començar quan encara estem immersos en la pandèmia per la COVID-19, que des de fa més d’un any ha trasbalsat la vida de la ciutadania. La situació sanitària actual obliga a continuar aplicant mesures de protecció contra la COVID-19 per garantir la seguretat sanitària dels banyistes. Els ajuntaments, com a gestors directes de les platges, hauran de posar en marxa aquestes mesures i vetllar pel seu compliment, tal i com van fer la temporada passada, en què més del 90% dels municipis costaners de Catalunya va instal·lar rètols i/o contractar personal per a facilitar informació als usuaris de les platges.

Aquest any, els usuaris de les platges podran banyar-se, prendre el sol i fer esport, evitant aglomeracions i mantenint sempre la distància de seguretat d’1,5 metres entre persones. Pel que fa a les mascaretes, l’obligatorietat del seu ús a les platges dependrà de la normativa estatal vigent i de les instruccions del PROCICAT.
 

© Diputació de Barcelona / Josep Cano

Un altre dels reptes al que els ajuntaments han hagut de fer front abans de l’inici de la temporada d’enguany és a la recuperació de les zones litorals afectades pel temporal Filomena, que el passat mes de gener va causar danys a diversos municipis del litoral català. Elements com el mobiliari urbà, els passeigs marítims i les dutxes i serveis de les platges van quedar malmesos, mentre que algunes platges van perdre part de la seva sorra en ser literalment engolides pel temporal.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) continua les seves tasques de control de les aigües de bany de Catalunya, durant la temporada d’enguany, mitjançant l’anàlisi periòdic de les aigües de bany. Aques mes de juny es celebra una comissió informativa sobre la temporada 2021 adreçada principalment al personal tècnic dels municipis costaners.

Tal i com s’ha pogut fer en els darrers anys, aquest estiu els usuaris de les platges podran consultar l’estat de les platges que estarà en funcionament des de mitjans de juny fins al setembre.

Des del Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona es continua oferint el suport econòmic als 25 ajuntaments costaners de la demarcació de Barcelona, per garantir el servei de salvament i socorrisme durant la temporada de bany. Tanmateix, des del Servei es distribueix material d’informació i prevenció de riscos per a la salut als municipis costaners com a part de la campanya Cuida les platges i Cuida’t tu  que enguany ha repartit 10.650 ventalls, 10.950 polseres d’identificació per a nens i nenes i 3.150 contes de Els pirates de la platja, entre altres materials.

 

 

Al web de la Diputació es poden consultar les publicacions del Servei de Salut Pública relacionades amb platges, així com enllaços, normativa i recursos d’interès relacionats.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS