Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

Espai municipal

Dia Internacional d’Acció per a la Salut de les Dones al Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

© Ajuntament del Prat de Llobregat

El 28 de maig es celebra el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les dones, data que es commemora des de finals dels anys 80 i que pretén lluitar i posar de manifest els determinants socials que afecten a la salut de les dones.

Enguany, des dels Serveis de Salut Pública i Consum i des del Programa de Feminisme i LGTBI de l’Ajuntament del Prat de Llobregat s’ha volgut oferir un seguit d’activitats per sensibilitzar i garantir la salut de les dones.

Activitats programades

El programa d’activitats ha combinat el format presencial i el virtual.

La primera activitat és va realitzar el dimecres 12 de maig. Una xerrada en línia, organitzada conjuntament amb el Consell Comarcal del Baix Llobregat, a càrrec de la Dra. Carme Valls, que va parlar sobre el seu darrer llibre “Mujeres invisibles para la medicina”.

A partir del dimarts 18 de maig, al Centre cívic Jardins de la Pau es van realitzar tot un seguit d’activitats presencials, adreçades a grups reduïts i amb inscripció prèvia.

  • Destaca el cicle, “Benestar emocional i vida saludable” que va constar de dues parts. La primera, el dimarts 18, una sessió formativa per aproximar-se al coneixement de les emocions. La segona, el dijous 20 de maig al CEM Estruch, sobre l’aplicació pràctica del treball de bons hàbits i el benestar a través de l’activitat física.
  • El dimarts 27 de maig, es van dur a terme dues activitats: al matí, les passejades “Salut i Dones”, unes sortides per conèixer els carrers de la ciutat dedicat a les dones importants de la història; i a la tarda la projecció d’un documental per aprendre sobre temes de salut i benestar emocional.
  • Un dia més tard es va organitzar la Dansa del Benestar.

El dimecres 26 maig, la psicòloga Alba Alfageme, va realitzar una xerrada en línia sobre la Happycràcia o l’imperatiu de la felicitat. Activitat també emmarcada en els cicles de l’Aula Salut i el PratFamilies.

El cicle per commemorar el Dia d’Acció per la Salut de les Dones es tanca el dimecres 2 de juny amb la xerrada en línia “Parlar en Públic, com superar la síndrome de la impostora?”. Una formació en la que es faciliten tècniques i recursos per aprendre a no tenir por a l’hora de fer una presentació pública.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS