Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

Espai municipal

Sabadell s’adhereix a la Setmana Sense Fum

© Ajuntament de Sabadell

© Ajuntament de Sabadell

L’Ajuntament de Sabadell es va adherir a la Setmana Sense Fum, del 25 al 31 de maig, amb l’objectiu de sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac. És una iniciativa impulsada per la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària i la seva homòloga estatal.

Aquest any la campanya porta per lema “deixar de fumar, la teva altra vacuna”, per reforçar la idea que combatre el tabaquisme és tan important per a la salut com lluitar contra la COVID-19. La campanya va culminar el dilluns, 31 de maig, amb la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac.

En aquest context, l’equip municipal de Salut Comunitària va impulsar per primera vegada la participació d’un centenar d’alumnes de primer i segon d’ESO dels instituts La Serra i Arraona en iniciatives per conscienciar la comunitat educativa sobre els efectes nocius de l’hàbit de fumar. Els alumnes han treballat i aprofundit en la problemàtica del tabaquisme i en l’elaboració de diversos materials de sensibilització per a la pròpia comunitat educativa (presentacions, vídeos, etc.).

D’altra banda, en el marc de la campanya s’han distribuït unes mascaretes amb el logotip “No em fumis” i un flayer amb l’eslògan “No els fumis” entre el personal dels espais adherits al projecte “entorns sense fum”. A Sabadell, nombroses biblioteques, centres cívics, escoles i altres equipaments, estan adherits al projecte. El seu objectiu és que en espais on no estaria prohibit fumar, com ara les entrades d’aquests equipaments, freqüentats per infants, s’acorda que no s’hi fumarà per evitar actuar com a models negatius de conducta. També és una mesura per protegir els infants del fum de segona i tercera mà. Aquests espais lliures de fum es senyalitzen amb una placa. Amb la distribució de les mascaretes es pretén donar visibilitat al projecte i reforçar el missatge.

Un altre dels aspectes que l’equip de Salut Comunitària ha volgut destacar en aquesta Setmana Sense Fum és desmuntar els mites al voltant de les cigarretes electròniques, ja que apareixen com a innòcues o com a eines per deixar de fumar, però en realitat són tan perjudicials com el tabac.

 

Enllaç al flayer “No els fumis”

Enllaç a “Entorns sense fum

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS