Butlletí EspaiS@lut
Juny 2021 - #107

El Servei de Salut Pública informa

La Diputació de Barcelona s'adhereix a la Red Española de Ciudades Saludables

© Red Española de Ciudades Saludables

© Red Española de Ciudades Saludables

El passat 11 de maig de 2021, la Diputació de Barcelona va ser nomenada membre de la Red Española de Ciudades Saludables- Sección de la Federación Española de Municipios y Províncias.

Una ciutat saludable és aquella en que el seu govern es compromet a posar la salut en un lloc destacat de la seva agenda social, econòmica i política. Qualsevol entitat local pot ser saludable si adopta aquest compromís i inicia un procés per a guanyar més salut i benestar per a la ciutadania.

La salut és molt més que l'absència de malaltia o l'atenció sanitària, i els governs locals podem actuar sobre la salut pública exercint les competències en àmbits com l'habitatge, la planificació urbana, la cohesió social, el medi ambient urbà, l'educació, l'esport o la cultura.

Els governs locals tenim un paper privilegiat per crear entorns que afavoreixin la salut per la proximitat i coneixement pràctic dels problemes concrets de la gent del territori; per les competències per intervenir a través de polítiques en la millora de la salut de la població amb equitat i efectivitat; i per la capacitat d'organitzar la participació ciutadana en la promoció de la salut.

Durant més de tres dècades el moviment de Ciutats Saludables ha contribuït a aquest objectiu, i la Diputació de Barcelona en vol ser un actor clau amb la seva adhesió a la Red Española de Ciudades Saludables.

La Red Española és una iniciativa d'àmbit estatal que compta amb més de 200 governs locals -des de grans capitals fins a municipis mitjans i petits- i dues diputacions. I ja s'hi han adherit vint-i-cinc municipis de la província de Barcelona. En conjunt agrupa gairebé 20 milions d'habitants, gairebé el 40% de la població espanyola. La Red va néixer el 1988 dins del projecte de Ciutats Saludables de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) i contribueix des d'aleshores a aquest moviment global juntament amb vint xarxes nacionals arreu d'Europa.

Us informarem de les nostres actuacions en el marc de la Red Española de Ciudades Saludables per mitjà dels canals habituals i us animem a formar part d'aquest compromís per construir ciutats i pobles més saludables adherint-vos a la xarxa.

Més informació a http://recs.es/

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #107 - Juny 2021

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS