Butlletí EspaiS@lut
Gener 2020 - #92

En portada

Sessió informativa del Catàleg de serveis 2020 de l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El proper 20 de gener tindrà lloc a l’Espai Francesca Bonnemaison una sessió informativa per explicar les principals novetats dels productes que l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar ha inclòs en el Catàleg de Serveis 2020 i resoldre els dubtes que puguin sorgir. Podeu confirmar assistència en el correu gs.salutp@diba.cat.

Llegir més.

El 9 de gener s’ha aprovat el nou Catàleg de serveis 2020 que inclou la totalitat dels recursos d’assistència i cooperació que la Diputació de Barcelona destina als governs locals per a l’anualitat 2020.

Dins de tota la oferta de recursos de cooperació destinats als governs locals, el Servei de Salut Pública, adscrit a l’Àrea de Cohesió Social, Ciutadania i Benestar compta amb 7 recursos consistents en ajuts econòmics i 5 recursos materials, tots ells destinats a donar suport als ens locals en el desenvolupament de les competències que tenen assignades en matèria de salut pública, prioritàriament aquelles de caràcter obligatori.

Pel que fa als ajuts econòmics es mantenen els recursos de Sanitat ambiental, Promoció de la salut, Seguretat alimentària, Millora de les condicions de seguretat i salubritat a les platges, Plans locals de salut, i s’incorpora al Catàleg de Serveis un nou ajut: Millora d’infraestructures per garantir la qualitat de l’aigua de consum humà destinat a aquells ajuntaments que reben el suport material per al Control sanitari de l’aigua de consum humà.
Els ajuts econòmics s’atorguen en règim de cofinançament, que és del 50% en el cas dels municipis de més de 10.000 habitants i del 25% en el cas dels municipis d’entre 1.001 i 10.000 habitants, amb les excepcions previstes per cada recurs.

En relació als recursos materials, Vigilància i control d’establiments alimentaris, Control d’establiments de tatuatge i pírcing, Control sanitari de piscines d’ús públic, Control sanitari de l’aigua de consum humà i Control sanitari d’instal·lacions de baix risc susceptibles de transmetre la legionel·la, totes les sol·licituds que es rebin en el marc del Catàleg 2020 i que compleixin els requisits, seran aprovades pel període 2020-2023.

Per altra banda, el Servei de Salut Pública continua gestionant el suport que presta la Diputació en relació als Animals de companyia.

Els recursos es gestionen per la seva normativa i convocatòries específiques i s’orienten, de forma prioritària, a la garantia dels serveis mínims i a l’activitat derivada de l’exercici de les competències pròpies dels ajuntaments i dels consells comarcals.

Així, el Catàleg es planteja com un element vertebrador que recull la voluntat corporativa de treballar per enfortir la cohesió territorial, la integració social i el desenvolupament equilibrat i sostenible del territori des del reconeixement que els municipis tenen problemes comuns, però també necessitats i prioritats diferents. El Catàleg de serveis 2020 entra en vigor el 10 de gener del 2020, coincidint amb l’obertura del termini de presentació de sol·licituds a través del Portal de tramitació.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #92 - Gener 2020

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS