espaiS@lut - Gener 2013

Butlletins
Gener 2013 - #21

Espai municipal

Butlletí de Vilanova i la Geltrú

Des de l'any 2006, la regidoria de Salut edita el butlletí salut@vilanova, adreçat a les famílies dels escolars d'ensenyament infantil i primari de la ciutat.

El butlletí pretén ser una eina de comunicació entre la regidoria, l'escola i la família, ja que en ell es tracten temes de l'àmbit de la Promoció de la Salut  que poden ser d'interès comú. Alhora, també és una eina que ens permet donar a conèixer a les famílies les activitats-tallers de l'àmbit de la salut (sexualitat i afectivitat, alimentació i nutrició i prevenció del consum de drogues, entre d'altres.. ) que es porten a terme des de la regidoria de Salut, des de fa més de 15 anys, sota el nom genèric de Programa d'Educació i Promoció de la Salut a l'Escola.

Fins l'any 2011 es van editar dos butlletins, un general i un altre específic per a cada escola. L'específic era el primer de l'any i s'hi detallaven els tallers que oferia la regidoria i que el centre educatiu decidia fer en aquell curs escolar, i a més un dels articles era escollit per l'equip directiu de l'escola. També servia perquè les famílies estiguessin informades de les activitats de promoció de la salut que farien els seus fills a l'escola durant aquell curs.

L'acceptació per part de la comunitat educativa ha estat molt bona, i ha servit per fer difusió dels resultats d'algun dels treballs d'investigació que es duen a terme des d'aquesta Regidoria.

Fins el 2011, s'editaven uns 7.000 exemplars de cada butlletí en paper, i es distribuïen a cada centre perquè el fessin arribar a totes les famílies a través del seu alumnat. Des del març de 2012, i coincidint amb l'edició número 14, el butlletí salut@vilanova ha estat editat exclusivament en format digital, per tal de reduir costos tant pel que fa a la impressió com a la distribució del mateix. D'aquesta manera el butlletí s'ha distribuït a través del correu electrònic a totes les escoles de primària i les respectives AMPA's i la mateixa escola el fa arribar a les famílies dels infants escolaritzats a cada centre. Al mateix temps, el butlletí es publica al web de cada escola i al web de l'ajuntament.

Enllaç als butlletins publicats.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat