espaiS@lut - Gener 2013

Butlletins
Gener 2013 - #21

El Servei de Salut Pública informa

Signat el conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i el Gremi de consignataris del Mercat Central del Peix de Barcelona, per a la promoció d'una alimentació saludable

L'educació en estils de vida saludables és un objectiu comú de les gerències de Salut Pública i Consum i de Serveis d'Educació de la Diputació de Barcelona.

Per aquest motiu, ambdues, han signat un conveni de col·laboració amb el Gremi de consignataris del mercat central de peix i marisc frecs i congelat de Barcelona i província, per al desenvolupament del programa educatiu, Creix amb el peix. 

Amb aquest programa es vol lluitar contra l'actual epidèmia d'obesitat infantil, comú a la major part de països desenvolupats, mitjançant la promoció d'una correcta alimentació, i molt especialment estimulant el consum de peix, un dels elements essencials de la dieta Mediterrània (patrimoni immaterial de la humanitat) i aliment molt proper a la nostra cultura.

Tot això es vol aconseguir organitzant, entre d'altres, activitats familiars conjuntes, en que es visitarà el Centre Interactiu del Peix (CIP), i es desenvoluparan les activitats que integren el programa  educatiu Creix amb el peix.

La visita al CIP i l'activitat educativa que la desenvolupa, suposa veure una exposició permanent interactiva que ens mostra les diferents etapes per les que passa el peix, des de la seva pesca fins que arriba a taula (a les llars o restaurants), tot fent un èmfasi especial en els beneficis que té per a la salut el consum de peix.

A més, l'activitat inclou una visita a una empresa de manipulació del peix de les que es troben al Mercat Central del Peix de Mercabarna i un taller d'alimentació que  finalitza amb un dinar a base de peix.

En el marc del conveni està previst facilitar la participació a l'activitat Creix amb el peix de les escoles de la província de Barcelona, l'organització en caps de setmana d'activitats amb famílies amb visites al CIP, i també visites al centre de personal tècnic de les dues gerències de la Diputació que participen en el conveni.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat