espaiS@lut - Maig 2013

Butlletins
Maig 2013 - #25

Espai municipal

Dia Mundial Sense Tabac als municipis

Recull d'activitats que, amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, desenvolupen els següents municipis: Calella, Pineda de Mar, Tordera, Cardedeu, i Sant Andreu de la Barca.

 

 Títol de Calella, Pineda de Mar i Tordera

Els  municipis de Calella, Pineda de Mar i Tordera, en el marc del Pla de Drogues de l'Alt Maresme, es volen sumar a la celebració del Dia Mundial sense Tabac per tal d'aconseguir reduir al màxim el consum de tabac i sensibilitzar dels riscos d'aquesta pràctica entre els diferents col·lectius. Sabadell

Així, s'han previst les següents actuacions:

  • "Fes la prova , tu decideixes". Amb la col·laboració dels Centres d'Atenció Primària dels respectius municipis s'instal·larà un stand informatiu on es repartirà material divulgatiu, es podrà rebre assessorament i es podrà calcular l'edat pulmonar amb un coxímetre.
  • Ruleta "Què podries fer si....?". Als stands i a les activitats dels instituts es portarà una ruleta gegant on tothom podrà calcular quants diners es gasta en tabac en funció del seu consum diari i què podria fer amb aquests euros si no fumés.
  • "La Cara i la Creu del Tabac": Tallers a l'hora del pati en els centres de secundària dels tres municipis, amb el suport de les àrees de Joventut, el CAP i la Unitat d'Atenció a les Drogodependències de la Cooperativa de Salut Mental del Maresme.
  • Concurs Municipal de Cartells contra el Tabac a Pineda de Mar i Tordera. Els alumnes de 6è d'educació primària dissenyaran un cartell que podria ser el centre d'una campanya antitabac. Es triarà aquell amb millor qualitat gràfica i amb un missatge més directe i captivador. El cartell guanyador s'editarà en format de flyer i es repartirà a les famílies i als estands informatius.
  • Concurs de Díptics contra el tabac a Calella. Els alumnes de 6è d'educació primària dissenyaran un díptic de sensibilització. De la mateixa manera que el cartell, es triarà aquell recurs que arribi millor al públic, s'editarà i es repartirà en els estands informatius.
  • Vídeo "El Fum és Fatal" als webs de cada municipi i al Facebook es penjaran els 10 consells per deixar de fumar publicats al Canal Salut de l'Agència Catalana de Salut Pública.

  

Títol Cardedeu

  • Taula informativa davant el CAP, durant tota la setmana. Es donarà informació personalitzada per un professional de la salut a tothom que ho demani.
  • Es penjaran pòsters amb informació rellevant sobre el tabac en els instituts i en el casal de joves.
  • S'inclourà informació al web municipal, adreçada a tots els públics.

 

Enllaç al cartell per als instituts

 

 

 Títol de Sant Andreu de la Barca

Seguint amb la mateixa línea de treball dels darrers anys, destaquen dintre del programa municipal de prevenció del tabaquisme "Sant Andreu sense fum, un Sant Andreu amb més Salut" les actuacions que es realitzen al voltant del dia 31 de maig amb importants connotacions positives.

En aquest context, el diumenge 26 de maig dintre de la festa de la primavera de Sant Andreu de la Barca, al teatre Núria Espert, es farà el sorteig d'un viatge per a 2 persones  entre els residents del municipi que s'hagin visitat en la consulta de deshabituació tabàquica del CAP de Sant Andreu i que portin al menys 3 mesos sense fumar en el moment del sorteig.

En aquest mateix acte també es premiarà el millor cartell que s'utilitzarà per a la campanya municipal d'enguany, i que s'escollirà prèviament entre tots els presentats  al concurs escolar d'eslògans antitabac en el que hi participen alumnes de 6è de primària i 2n d'ESO dels diferents centres educatius de Sant Andreu de la Barca. Els guanyadors i la seva classe també rebran diferents premis: MP-4, entrades de cinema... Per a aquests alumnes també s'organitzen en els centres, durant el mes de maig, tallers sobre el tabac, impartits per tècnics experts en aquest tema.

Amb totes aquestes actuacions Sant Andreu de la Barca s'afegirà a aquesta cita anual centrant l'atenció sobre el problema que per a la Salut pública suposa el consum de tabac, i propiciant actuacions ja consolidades dintre del programa municipal de prevenció i control del tabaquisme.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat