espaiS@lut - Juny 2013

Butlletins
Juny 2013 - #26

El Servei de Salut Pública informa

5è Congrés Català de Salut Mental

La Fundació Congrés Català de Salut Mental, juntament amb els 5 col·legis professionals socis protectors de la Fundació , i amb el suport institucional de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, organitza el 5è Congrés sota el títol "Salut Mental i Societat en un context de crisi: Perspectives, Oportunitats i Propostes", que se celebrarà al CosmoCaixa de Barcelona, els dies 5, 6, 7 i 8 de juny de 2013.

Aquest Congrés té per objectiu treballar sobre les repercussions de l'actual  crisi econòmica, social i política, sobre la salut mental, tant dels professionals, com de les persones amb trastorn mental i les seves famílies, amb la finalitat de millorar la comprensió de les circumstàncies sociològiques, culturals i psicosocials del context actual, i fer propostes per a la millora de les eines tècniques, personals i organitzacionals per fer-hi front.

El Congrés compta amb dos programes d'actes. Per una banda, el programa científic contempla diferents conferències entorn de les repercussions de la crisi econòmica en la salut mental, la intervenció comunitària en aquest àmbit, la xarxa d'atenció i les prioritats d'abordatge, avui, des de la perspectiva de les administracions, les entitats, professionals, experts i membres de moviments socials. I d'altra banda, el programa cultural compta amb conferències, debats i tallers sobre empoderament i salut mental en l'àmbit de la ràdio, el cinema i el teatre.

En aquesta ocasió, el Memorial del Congrés es dedicarà a Jordi Gol i Gurina (1924-1985), metge de família, que des de la seva trajectòria humana i professional, va fer una decisiva contribució a la instauració de la democràcia, a la creació de la definició més completa que tenim de salut i a la mateixa concepció del nostre sistema nacional de salut, així com a la conceptualització i defensa dels valors relacionats amb l'atenció a la salut mental.

A més, s'homenatjarà a Roser Pérez Simó, renovadora, ànima i directora que fou dels serveis d'assistència psiquiàtrica de la Diputació de Barcelona fins a finals del segle passat.

El Servei de Salut Pública de la Diputació de Barcelona presentarà un pòster, amb el títol de Programa de Promoció de la Salut Mental. Aquest pòster recull els objectius que guien aquest programa, els recursos de què disposa (materials divulgatius; activitats educatives per a adolescents i joves; xerrades per a pares i mares; un curs per a professionals que treballen amb adolescents i joves) i l'avaluació quantitativa i qualitativa de les activitats docents dutes a terme al 2012, i finalitza amb la presentació de les conclusions en relació al programa.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat