espaiS@lut - Octubre 2013

Butlletins
Octubre 2013 - #29

El Servei de Salut Pública informa

Presentació de la Guia online Entorn urbà i salut al congrés SESPAS

Una delegació de l'Àrea d'Atenció a les Persones, encapçalada pel Diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, Sr. Josep Oliva i Santiveri va presentar una comunicació oral per donar a conèixer la Guia online Entorn urbà i salut en el "Congreso Ibero-Americano de Epidemiología y Salud Pública" que va tenir lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre a Granada.

La  Guia Entorn urbà i salut  és una eina per fer més saludables les nostres ciutats i pobles. Existeix evidència que l'entorn físic és una de les variables que afecten la salut dels individus i de les poblacions. L'habitatge, el sistema de transport, las zones verdes, ... afecten els estils  de vida, que en definitiva, influeixen sobre la salut.

Assistents al congrés SESPAS 2013Es tracta d'un producte en línia: http://www.diba.cat/web/entorn-urba-i-salut, i per tant  permet una actualització continua, que té com a objectiu  la creació d'entorns urbans que animin a la població a viure de forma saludable i que minimitzin aquells factors mediambientals que poden suposar un risc per a la salut de les persones que hi viuen.

Està estructurada en cinc àmbits: informació i participació, planificació urbana, espai públic, equipaments i habitatge que donen resposta, a través de 75 fitxes, de com dissenyar, mantenir i fer ús d'aquests àmbits perquè no siguin un risc per a la salut.

En la presentació de la Guia es va insistir en la necessitat d'aprofundir en la vessant de  la promoció de la salut com a component integral del desenvolupament econòmic i en potenciar les relacions sinèrgiques entre l'entorn urbà, el medi ambient i la salut.

El proper 7 d'octubre, la Guia es presentarà i es donarà a conèixer en el  COAC (Col·legi Oficial d'Arquitectes de Catalunya) per buscar la complicitat dels arquitectes, enginyers i altres actors clau en el desenvolupament urbà, en la difusió d'aquesta eina en el món professional.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat