espaiS@lut - Setembre 2014

Butlletins
Setembre 2014 - #31

El Servei de Salut Pública informa

Suport al control sanitari dels establiments de tatuatge, micropigmentació i pírcing

En els darrers anys, les pràctiques de tatuatge, pírcing i micropigmentació han deixat d'estar vinculades a grups socials minoritaris i han passat a ser sol·licitades per sectors cada vegada més amplis de la nostra societat. Aquesta tendència ha anat acompanyada d'un increment paral·lel del nombre d'establiments que ofereixen aquestes pràctiques.

Fer-se un tatuatge o un pírcing implica el trencament de la barrera protectora que forma la pell i aquest fet pot comportar riscos i complicacions si aquestes tècniques es realitzen en condicions sanitàries no adequades i per persones sense els coneixements necessaris.

Els municipis són els responsables d'assegurar que els centres de tatuatge, pírcing i micropigmentació ubicats al seu territori prestin aquests serveis en les degudes condicions sanitàries. Per contribuir a facilitar aquesta tasca, des del Servei de Salut Pública de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona s'ofereix suport tècnic als municipis de fins a 200.000 habitants en la realització de les inspeccions higienicosanitàries dels establiments que realitzen tatuatges, pírcing i micropigmentació.

Portada del tríptic de tatuatge i pírcingAl llarg d'aquest any s'efectuaran visites d'inspecció als municipis d'El Masnou, Igualada, Caldes de Montbui, Sant Vicenç de Castellet, Sant Cugat del Vallès, Montcada i Reixac, Piera, Cerdanyola del Vallès, Sant Just Desvern, Vilanova i la Geltrú, Mollet del Vallés, Granollers, Calldetenes, Polinyà, Vilafranca del Penedès, Rubí, Gavà, Viladecans, Olesa de Montserrat i Barberà del Vallès.

D'altra banda, aprofitem per comentar-vos que enguany hem ampliat el suport que us oferim en aquest àmbit amb l'edició del tríptic Tatuatges i pírcings: Llueix-los sense riscos, material educatiu que hem dissenyat per contribuir a millorar la informació dels adolescents sobre els riscos que tenen aquestes pràctiques i donar-los un seguit de recomanacions per tal que puguin tatuar-se o posar-se un pírcing de manera segura i responsable.
El tríptic es dirigeix a l'alumnat d'educació secundària i batxillerat, principal col·lectiu d'usuaris d'aquestes pràctiques al nostre entorn.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
T. 934 022 468
http://www.diba.cat/web/salutpublica/default
ssp.espaisalut@diba.cat