Butlletí EspaiS@lut
Desembre 2022 - #123

El Servei de Salut Pública informa

Experiències i lliçons apreses durant la pandèmia, debat de la darrera Trobada de Salut Pública del 2022

© Consorci Sanitari de Catalunya

© Consorci Sanitari de Catalunya

El Consorci de Salut i Social de Catalunya (CSC) va organitzar, el 10 de novembre, una nova Trobada de Salut Pública, “Experiències de la salut pública local durant la pandèmia: lliçons apreses”. 

Des de l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social de la Diputació de Barcelona, Sònia Chavero, va presentar els plans de contingència dels serveis de salut pública municipals. És una eina nascuda a partir de la situació excepcional viscuda arran de la COVID-19, que dota als ajuntaments de més capacitat de reacció i adaptació a futures emergències. La finalitat d’aquests plans és mantenir els serveis bàsics de salut pública davant qualsevol nou repte derivat d’emergències sanitàries, amb la millora de la coordinació i el treball en xarxa.

Per part de l’Agència de Salut Púbica de Barcelona, Maribel Pasarín,  va explicar les desigualtats en la COVID-19 a Barcelona i les intervencions per reduir-les. L’ajuntament va crear, des de l’inici, un grup de treball amb mirada territorial per afrontar la situació des de les desigualtats. També va dissenyar un web específic amb indicadors socioeconòmics i mapes, instrument que va ajudar a gestionar de manera més eficient els recursos. En aquest sentit, va explicar l’experiència de la cobertura vacunal per eixos de desigualtat. 

Divina Farreny, del Departament de Presidència de la Diputació de Lleida, va tractar sobre les bones pràctiques locals en la intervenció comunitària en salut pública durant la pandèmia. Va destacar la importància de fer aliances per promoure el treball interadministratiu, intersectorial i mobilitzar els recursos públics des d'una visió aplicada per millorar la gestió. Això ho va exemplificar amb la gestió que es va fer dels treballadors de la fruita durant la pandèmia. 
Durant el debat es va destacar la importància de disposar d’informació per actuar, la necessitat d’anticipar-se i d’actuar de manera proactiva i coordinada, amb la mirada posada en la salut a totes les polítiques i les desigualtats en salut. 

El vídeo de la jornada es pot veure aquí.

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #123 - Desembre 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS