Butlletí EspaiS@lut
Maig 2023 - #128

Espai municipal

Sant Vicenç dels Horts aprova el seu primer pla local de salut

© Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

© Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

El municipi compta des del 23 de març amb el Pla Local de Salut de Sant Vicenç dels Horts 2023-2026 que abordarà les principals necessitats de salut detectades al municipi.

 

 

 

 

Un dels objectius dels plans locals de salut és servir d’instrument per visibilitzar i orientar les polítiques de salut posant la mirada en l’actuació sobre els determinants de la salut del municipi i en el treball col·laboratiu entre els diferents actors involucrats, des de les administracions públiques fins a la ciutadania.

L’elaboració del pla de salut de Sant Vicenç dels Horts ha abastat dos anys. Durant el 2021, es va analitzar diversa informació qualitativa i quantitativa extreta de l’entorn, per conèixer les necessitats i problemes de salut més prevalents al municipi, així com els actius i oportunitats de salut amb què compta per mobilitzar-los de manera estratègica. Per fer el diagnòstic de salut es van realitzar consultes per via telemàtica a 34 professionals de serveis i representants d’organitzacions i es van obtenir 277 respostes a una enquesta ciutadana. 

Al llarg del 2022 es va elaborar el pla d’acció interdepartamental a través d’un procés participatiu amb diferents comissions tècniques en què es van abordar i prioritzar els reptes i oportunitats de salut identificats en la fase de diagnosi.

El resultat és un pla de salut que incorpora 30 accions organitzades en tres àmbits que recullen els principals determinants de salut del municipi:
•    Estils de vida saludables
•    Benestar i cura
•    Entorn i infraestructures

El Pla Local de Salut de Sant Vicenç dels Horts 2023-2026 ha estat plantejat com una estratègia integral de protecció i promoció de la salut sostinguda a llarg termini que sumi esforços i recursos del màxim nombre de regidories i serveis de l’ajuntament.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis

 

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #128 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS