Butlletí EspaiS@lut
Maig 2023 - #128

Espai municipal

Mollet del Vallès aprova el Pla Local de Salut 2023-2026

© Ajuntament de Mollet del Vallès

© Ajuntament de Mollet del Vallès

L’aprovació pel ple municipal el 27 de març del Pla Local de Salut 2023-2026 de Mollet del Vallès culmina el procés d’elaboració del projecte estratègic del municipi que pretén mantenir, millorar i introduir actuacions i recursos que fomentin la salut general de la població.

 

 

 

Des d’un enfocament de salut en totes les polítiques, on es reflexiona sobre la vinculació de la salut amb l’entorn físic, els estils de vida, les condicions socioeconòmiques o les relacions socials, entre d’altres, el pla de salut de Mollet del Vallès ha tingut com a principi rector el treball comunitari en xarxa durant tot el seu procés d’elaboració.

El pla s’ha treballat organitzativament en tres comissions diferenciades, la comissió política, formada per les regidories de l’ajuntament; la tècnica, integrada pels tècnics de salut i de serveis socials;  i  el grup motor, integrat per la regidora de salut, la comissió tècnica i representants de les regidories de l’ajuntament, agents de salut del territori i entitats de salut de la ciutat.

Les tres comissions han treballat en col·laboració, tant a la fase inicial de diagnosi de necessitats, com en la fase d’elaboració del pla d’acció, en un procés compartit de construcció i aportació d’idees i sabers.

Durant el diagnòstic de salut es van recollir informació qualitativa sobre les necessitats sentides dels membres de les comissions tècnica i grup motor, a partir del resultats d’una enquesta comunitària en línia sobre els problemes de salut i comportaments de risc més elevats, la valoració dels programes de salut existents que intenten donar resposta a aquests problemes i els canvis que caldria fer per atendre les necessitats detectades. El resultat, juntament amb les dades quantitatives recavades de diversos informes i bases de dades, és una radiografia dels àmbits rellevants per millorar la salut comunitària de Mollet del Vallès.

A la fase del pla d’acció, es van dur a terme tres sessions participatives de la comissió tècnica on es van decidir i dissenyar les accions que serien després debatudes en diverses reunions amb el grup motor, a partir de la definició prèvia dels eixos de treball i els seus objectius.

El Pla de Salut de Mollet del Vallès 2023-2026 està organitzat en 5 eixos de treball:

•    Estils de vida saludable
•    Benestar emocional
•    Prevenció de consums problemàtics i addicions
•    Protecció de la salut: salubritat i sanitat ambiental i alimentària
•    Entorn natural i urbà

Cada eix inclou un nombre variable de projectes i accions, els plans del municipi que incideixen en l’àmbit de treball i les entitats de salut que hi treballen. 

En conjunt, un total de 75 projectes i 11 plans i la participació de 14 entitats de salut que incorporen una visió àmplia de la salut a partir d’un procés de treball realitzat en xarxa.

El pla es pot consultar aquí

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de Serveis.

 

 

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #128 - Maig 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS