Butlletí EspaiS@lut
Juny de 2023 - #129

Espai municipal

Santa Coloma de Gramenet aprova el Pla Local de Salut 2023-2028

© Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

© Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet

El Ple de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet va aprovar el 30 de gener el document que recull l’estratègia a seguir per a la promoció i protecció de la salut dels veïns i veïnes del municipi durant els propers 5 anys. L’elaboració del pla ha comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona.

El pla proposa fer de Santa Coloma de Gramenet una ciutat més saludable a nivell ambiental, urbà i social, promoure els estils de vida saludable i contribuir tant a la recuperació dels efectes de la pandèmia per la Covid-19, com al desenvolupament de la capacitat d’adaptació del municipi davant possibles situacions futures d’emergència, sanitàries i ambientals. 

Des de 9 objectius que abasten els àmbits d’un entorn ciutadà saludable, els hàbits saludables i els serveis sanitaris i de cura, el pla desplega 29 accions detallades en fitxes explicatives on també s’indiquen els impactes que s’esperen de la seva execució.

El pla de salut ha estat el resultat del treball de les diferents regidories de l’Ajuntament, dels Centres d’Atenció Primària de la ciutat, les farmàcies, el comerços, el sector educatiu, les entitats del tercer sector i la ciutadania en general. 

En la diagnosi es va realitzar una consulta qualitativa a 128 agents clau, per via telemàtica, entrevistes en línia i grups de treball presencials, així com una enquesta ciutadana resposta per 401 persones. 

Durant l’elaboració del pla d’acció es van crear tres grups de treball, formats per agents clau de salut, que es van reunir dues vegades. Les propostes dels grups de treball van ser objecte d’una consulta ciutadana que es va tenir també en compte en el disseny final de les accions.

El pla es pot consultar aquí.

El recurs s’ofereix a través del Catàleg de serveis.

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #129 - Juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS