Butlletí EspaiS@lut
Juny de 2023 - #129

Espai municipal

Maig, mes de la salut de les dones a Montornès del Vallès

© Ajuntament de Montornès del Vallès

© Ajuntament de Montornès del Vallès

A l’entorn del 28 de maig, Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, Montornès ha programat accions per fer públiques les demandes de les dones i el compromís de les administracions en la recerca de possibles solucions a les seves problemàtiques, inquietuds o malalties.

 

 

En aquesta ocasió el Departament de Salut Pública va agrupar sis activitats en el programa Maig, mes de la salut de les dones i que, com en la passada edició anterior, es va presentar amb el lema Dones de cap a peus. Les propostes van començar el dissabte, 6 de maig, al Teatre Margarida Xirgu amb l’espectacle Sempreviva de la companyia Mar Gómez. Dansa, teatre i música en directe es van fusionar en una obra sobre una dona atrapada en una societat plena de sexismes.

També en formen part activitats ja consolidades com la campanya de donació de sang i plasma del 9 de maig, o la caminada del programa Salut, pas a pas que, l’11 de maig, va arribar al Coll Mercader i va comptar amb recomanacions sobre alimentació saludable i exercici físic a càrrec de la nutricionista de l’EAP Montornès-Montmeló, Anna Pla.

Per commemorar el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de la Fatiga Crònica i fer visible la malaltia, es van il·luminar les façanes de diversos edificis municipals de color blau la nit del 12 de maig i durant tot el cap de setmana.

A més, a proposta de l’associació local Més que Mares, el 25 de maig la Biblioteca de Montornès va acollir un taller sobre el sòl pelvià a càrrec de l’osteòpata i fisioterapeuta Mireia Grossmann.

Finalment, l’1 de juny es va emetre un col·loqui sobre les desigualtats de gènere en la sanitat des de Ràdio Montornès. 

Enguany fa 36 anys que es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, des que l’any 1987 se n’adquirís el compromís a la 5a Trobada Internacional Dona i Salut a Costa Rica.

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #129 - Juny de 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS