Butlletí EspaiS@lut
Març 2024 - #137

Destacat

Dia mundial de l’aigua 2024: “Aigua per la pau"

© OMS

© OMS

El Dia mundial de l’aigua se celebra anualment el dia 22 de març. Aquest any, la campanya promoguda per la Organització de les Nacions Unides ha triat el lema: “Aigua per a la pau”. 
La celebració d’aquest dia mundial és una eina per fer arribar a la ciutadania i als governs la importància d’una gestió sostenible de l’aigua. 

L'aigua pot crear pau o provocar conflictes. Les conseqüències del canvi climàtic com la falta de pluges i un augment de la demanda poden provocar conflictes entre territoris. La cooperació pacífica al voltant de l'aigua, dins i entre països, pot obrir el camí per a una cooperació pacífica en tots els sectors.

A Catalunya, la situació de sequera fa que les diferents administracions haguem de treballar coordinadament per tal que aquest recurs es gestioni de la manera més eficient possible i així fer front a les necessitats domèstiques, als sistemes alimentaris i energètics, la productivitat econòmica i la integritat ambiental. 

Podeu trobar més informació sobre la campanya global de les Nacions Unides pel Dia mundial de l'Aigua 2024 a: https://www.un.org/en/observances/water-day

La Diputació de Barcelona, des del Servei de Salut Pública i en relació a l’aigua, ofereix als municipis de menys de 5.000 habitants que gestionen directament el servei municipal d’abastament d’aigua, diferents recursos per millorar la gestió sanitària de l’aigua de consum humà i contribuir així també, des d’aquests municipis, al canvi global per una gestió més sostenible de l’aigua. 

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #137 - Març 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS