Butlletí EspaiS@lut
Juny 2024 - #140

Setmana sense fum

Sabadell celebra la setmana sense fum

© Ajuntament de Sabadell

© Ajuntament de Sabadell

"Zero emissions també als teus pulmons" ha estat el lema de l’edició d’enguany de la setmana sense fum. L’objectiu de la Setmana Sense Fum va ser sensibilitzar a la població de la importància que té per a la salut el fet de no iniciar-se, abandonar el consum de tabac i poder gaudir d’un ambient lliure de fum i de residus del tabac.

A Sabadell bona part dels equipaments (centres cívics, centres educatius, biblioteques) freqüentats per infants i adolescents s'han adherit als “entorns sense fum” i senyalitzen els espais exteriors en els quals s’ha acordat no fumar. D’aquesta manera s’evita el modelat que, sense adonar-se’n, fan els fumadors i que nens i nenes van incorporant.

Precisament, al llarg de la setmana sense fum la regidoria de salut va programar diversos tallers, orientats a alumnat de primària en els que van tenir la possibilitat de fer activitats sobre la problemàtica associada al tabac. Van participar escoles com Juan Ramón Jiménez; Virolet;  Joan Montllor; Can Llong; Sallarès i Pla; Agnès Armengol, el SIS Concòrdia, entre d’altres. Les activitats es van fer al mateix centre educatiu i a les Biblioteques de Ponent i de La Serra.

Per altra banda els Equips d’Atenció Primària de la ciutat orienten i acompanyen el procés de deshabituació tabàquica i, durant la setmana del 27 al 31 de maig, a les dependències de l’Equip d’Atenció Primària de Can Rull van posar una taula informativa sobre aquest tema i, en el cas de l’Equip d’Atenció Primària del CAP Sant Oleguer, van instal·lar un punt informatiu els dies 30 i 31 de Maig. El dia 30 de Maig de  17.30 a 19.30 a la plaça del CAP Sant Oleguer i el 31 de Maig  de 9.30 a 13h i de 16.30 a 19.30h a la plaça de la Infància promoguts, en ambdós casos per la taula de salut del CAP.

El tabac continua sent un repte majúscul per la salut pública, però també per la salut del planeta. El tabac és una droga legal molt addictiva que comporta molts riscos per a la salut pròpia i de les persones amb qui conviuen. Deixar de fumar és probablement el més important que una persona fumadora pot fer per millorar la seva salut, independentment de l’edat o dels seus antecedents com a fumadora. En deixar de fumar millorarà la seva salut i la dels que l’envolten.

 

Contingut elaborat per l'Ajuntament de Sabadell

 

 

Boletín: EspaiS@lut
Número de boletín: #140 - Juny 2024

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Servei de Salut Pública
Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Passeig de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
Edifici Serradell Trabal, Planta 2
08035 Barcelona
Tel. 934 022 468
https://www.diba.cat/salutpublica/
ssp.espaisalut@diba.cat

 

Youtube  Comunitat virtual  Twitter  RSS