Butlletí Benestar
juny - juliol 2022 - #138

Destaquem

Finalitza la 31a Escola d'Estiu

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat 1 de juliol, la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, va cloure l’edició d’enguany, en la que han participat prop de 500 persones, entre inscrits i ponents. [+]

En la conferència de cloenda, la Secretària general d’Innovació del Ministeri de Ciència i Innovació, i Catedràtica de Tecnologia Electrònica per la UPM, Teresa Riesgo, va posar en valor la innovació social com un «factor clau de canvi i millora de la societat, basat en el coneixement, que genera valor tant econòmic com social». Riesgo va destacar la importància vital de la col·laboració entre tots els actors socials en l’anomenada “quàdruple hèlix”, formada per administració, empreses, acadèmia i societat, a la qual va afegir el paper dels mitjans de comunicació com a difusors del coneixement i la innovació entre la ciutadania, ja siguin les xarxes socials i mitjans digitals com els mèdia, tot assenyalant que cal fer-ho «amb missatges positius, innovadors, encara que també complexos, que han d'impactar a la societat per generar coneixement».

Per Riesgo «la innovació social ens empeny cap a nova manera d'establir vincles i aliances per avançar en la millora de les necessitats de la societat en benefici de tothom», i fer-ho «actuant en els àmbits prioritaris i complint els objectius de desenvolupament sostenible de l'Agenda 2030». Riesgo va assegurar que és fonamental atraure talent i cuidar els professionals, en un necessari procés de professionalització de la innovació social. «Perquè si volem generar canvi, hem de fer les coses d’una altra manera», va afirmar. En aquest sentit va esmentar exemples com ara el Programa DINA, la creació d’una oficina d’assessorament científic i tecnològic al Congrés dels Diputats, les Missions europees en àrees estratègiques així com projectes d’innovació tecnològica aplicada al sector social.

Innovació social al territori
Al seu torn, la diputada d’Igualtat i Sostenibilitat Social, Lluïsa Moret, va tancar l’Escola d’Estiu reiterant la necessitat d’abordar la innovació social per atendre les problemàtiques socials «des de la col·laboració de totes les organitzacions i l’ecosistema social específic de cada municipi, però també posant al centre les persones i tenint clar el propòsit del perquè ho fem». Per Moret «la voluntat de l’Escola d’Estiu és compartir i nodrir-nos mútuament d’eines i mecanismes per afrontar, des de la primera línia d’atenció a la ciutadania les necessitats reals, posant les persones al centre, humanitzar els nostres propòsits i compartir-ho entre tots». Moret va recordar que «des de la Diputació de Barcelona fomentem treballar amb tot l’ecosistema social de cada municipi, per tal que tothom intervinguin en aquesta innovació social en benefici de les persones». «Perquè des de la innovació social podem millorar l’atenció de necessitats socials, el que es tradueix en millor qualitat de vida i benestar emocional a les persones», va concloure.

La 31a edició de l’Escola d'Estiu, adreçada a tècnics municipals, càrrecs electes i professionals del sector, ha permès abordar temes com els canvis socials i les noves necessitats socials després de la pandèmia, la llei d'igualtat de tracte i no-discriminació, adolescència i LGTBI, l’exclusió bancària, atenció integrada de serveis i suports al domicili, l’atenció a infància i adolescència o els serveis socials en l’era del Big Data i la intel·ligència artificial, entre d’altres. Totes les conferències han tingut lloc virtualment i han comptat amb més de 450 persones inscrites i la participació de 40 ponents.

Butlletí: Benest@r
Número de butlletí: #138 - juny - juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar