Butlletí Benestar
juny - juliol 2022 - #138

Autonomia i dependència

La Diputació de Barcelona continua treballant per afavorir l’autonomia i facilitar les cures a la llar de les persones més vulnerables

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El passat mes de maig es va aprovar la concessió del recurs d’Arranjament d’habitatges del Catàleg de Serveis 2022. [+]

Aquesta serà la 8a edició del programa que ofereix l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social i que té la finalitat de promoure l'autonomia personal i millorar la qualitat de vida de les persones majors de 65 anys i d’aquelles menors amb discapacitat o dependència, mitjançant la realització de petites reformes d'adaptació funcional que els permetin romandre a la seva llar i en el seu entorn més proper el màxim temps possible.

Les actuacions que es realitzen dins el programa són obres bàsiques de reforma i instal·lació d’ajudes tècniques per garantir l’accessibilitat, seguretat i habitabilitat dels habitatges. Les intervencions es realitzen majoritàriament en banys, millorant-ne l’accessibilitat i usabilitat de les  peces per aconseguir el màxim grau d’autonomia possible de la persona beneficiària i facilitar les tasques de cura de les persones cuidadores. S’actua també en cuines, amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat i accessibilitat, així com també es fan intervencions generals en la resta de l’habitatge per adaptar i/o proporcionar suports que facilitin la mobilitat de la persona pel seu interior. De forma addicional, en els darreres edicions s’han incorporat petites actuacions complementàries a les anteriors, amb la finalitat de millorar la salubritat i l’eficiència energètica de l’habitatge.

La metodologia d’avaluació i anàlisi de les necessitats específiques de la persona així com la valoració de les possibilitats físiques de l’entorn construït permeten l’adequació personalitzada de l’habitatge amb l’objectiu de facilitar la vida diària tant de la persona beneficiària com de la persona que en té cura, i per tant aconseguint un grau de satisfacció molt alt.

Actualment està en marxa l’edició 2021, a partir de la qual, la Diputació de Barcelona assumeix el 100% del seu finançament amb un pressupost anual de 2.000.000€ i s’encarrega de les contractacions de les empreses que executen el programa.

El programa d’Arranjaments és un recurs molt apreciat per tots els ens locals, i així ho demostra el volum sol·licituds del recurs per aquesta edició. El total d’arranjaments sol·licitats ha estat de 1.129, que amb el pressupost disponible es podrà satisfer al 80%. En aquesta edició hi participen 5 ens locals que no ho havien fet mai.

Esperem seguir contribuint, amb aquest i altres programes, a millorar les condicions de vida de les persones, especialment d’aquelles que es troben amb més dificultats per a desenvolupar les seves activitats diàries en el seu domicili.

Podeu trobar més informació a la web del programa.

Butlletí: Benest@r
Número de butlletí: #138 - juny - juliol 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar