Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Serveis socials bàsics

Canovelles presenta el nou Pla de Comunicació de serveis socials

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

Amb la participació de l’alcalde del municipi, Emilio Cordero, el passat 16 de febrer va tenir lloc l’acte de presentació del Pla de Comunicació dels serveis socials de Canovelles que, al llarg dels propers mesos, desenvoluparà 13 accions encaminades a reforçar el coneixement que la ciutadania, i altres serveis municipals, tenen de la seva cartera de serveis. [+]

L’acte de presentació, realitzat al Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, va obrir amb la participació de l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, en la que va destacar la conveniència de disposar d’eines tècniques que posin en valor el caràcter universal dels serveis socials del municipi. Per la seva banda, en representació de la Diputació de Barcelona, el cap del Servei de Suport als Serveis Socials Bàsics, va dir que per revertir la imatge, sovint estereotipada i incompleta que es té dels Serveis Socials, cal que els ens locals posin en marxa projectes innovadors en els que la comunicació esdevingui un element de millora del servei.

Els aspectes tècnics que han conduit a l’elaboració del Pla de Comunicació dels serveis socials de Canovelles, es van abordar en una taula de tècnics, en la que els participants van parlar sobre els principals resultats obtinguts durant la fase de recollida i anàlisi de les dades analitzades durant el procés d’elaboració del Pla, els principals objectius i els públics als que s’enfoca el projecte, i l’explicació de les 13 accions de comunicació que comprendrà el Pla.

La taula de tècnics va estar formada per Montserrat Coll, coordinadora dels Serveis Socials de Canovelles, personal tècnic de Serveis Socials de la Diputació de Barcelona i Carles A. Medina, consultor.

La cloenda de l’acte va anar a càrrec de la primera tinent d’alcalde i regidora de Serveis Socials de Canovelles, Yolanda Sánchez, en la que va destacar la important tasca quotidiana que fa l’equip de professionals dels serveis socials del municipi, especialment en els moments més difícils de l’emergència sanitària. Sánchez va refermar el seu compromís d’afrontar el repte de posar en marxa les accions que comprèn el Pla de Comunicació, per tal d’assolir els seus objectius, i millorar i fer més eficient el servei que presten a la ciutadania.

L’aposta de la Diputació de Barcelona: elaboració d’una guia, projectes pilot i futura línia de suport als SSB de la província de Barcelona.

L’Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social de la corporació, ha posat en marxa un procés de reflexió estratègica per bastir una línia de suport municipal enfocada a oferir als serveis socials bàsics dels ajuntaments de la demarcació de Barcelona, eines per a l’elaboració de plans de comunicació  de serveis socials.

Per assolir el repte d’incorporar aquesta nova línia de treball al Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, s’està treballant en dues orientacions principals: l’elaboració d’un document marc per a l’elaboració de plans de comunicació de serveis socials, d’imminent publicació, i la posada en marxa de projectes pilot que permetin testar el plantejament tècnic que s’està dissenyant. En aquest sentit, la participació i implicació de l’Ajuntament de Canovelles en aquesta experiència pilot ha estat un bon punt de partida per al disseny d’aquest futur suport.

Boletín: Benest@r
Número de boletín: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar