Butlletí Benestar
Gener - Febrer 2023 - #142

Destaquem

‘Parla’m de tu’, un nou recurs audiovisual per sensibilitzar els adolescents dels problemes associats a la salut mental

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ha impulsat una nova campanya audiovisual, ‘Parla’m de tu’, per sensibilitzar les persones adolescents i joves dels riscos associats a la salut mental amb el trastorn depressiu com a focus principal de la campanya. [+]

‘Parla’m de tu’ són 4 vídeos impactants en què diferents adolescents narren en primera persones les experiències viscudes amb la depressió. Un relat colpidor que compta també amb veus de professionals i entitats que destaquen la importància de trencar el tabú entorn la depressió i la importància de parlar de les emocions en família i amics per millorar el benestar emocional de la població adolescent.

Amb aquesta campanya, l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social pretén contribuir a desestigmatitzar el trastorn, sensibilitzar tota la població, i en particular la població adolescent, per facilitar la integració social de les persones que la pateixen i disminuir l’impacte social que provoca la malaltia. La campanya ha estat dirigida pel periodista Fidel Mareal, autor entre d’altres del llibre Conviure amb la depressió en què narra l’experiència viscuda amb la malaltia que patia la seva mare.

El trastorn depressiu és un dels factors de risc que més afecten els joves i adolescents i que la pandèmia del coronavirus encara ha agreujat més. En aquest sentit, els resultats de l’última Enquesta d’hàbits de salut a alumnes de 4rt d’ESO ha posat de manifest que l’estat d’ànim dels joves de 15 i 16 anys ha empitjorat de manera suau i sostinguda entre els nois i, d’una manera més intensa, entre les noies. En aquest sentit, el 53% de les noies enquestades durant el període 2020-2022 ha assegurat tenir un estat d’ànim negatiu mentre que gairebé el 45% diuen tenir-lo positiu (vs el 72% dels nois).

Butlletí: Benest@r
Número de butlletí: #142 - Gener - Febrer 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar