Butlletí Benestar
Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social - #144

Destaquem

Marc conceptual del projecte Barris i comunitats: motors de transformació social

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El Marc conceptual del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social aprofundeix en la comprensió de les dinàmiques socials urbanes des de la perspectiva de la política social i planteja els reptes del model de governança democràtica territorial. [+]

El document s’ha elaborat dins el Projecte Transformador Barris i Comunitats: motors de transformació social que l’Àrea d’Igualtat i Sostenibilitat Social ha impulsat els darrers quatre anys. Recull l’aportació de persones expertes en intervenció sociourbana de diferents disciplines i de la implementació en 15 barris de municipis de la província de Barcelona.

El marc conceptual del projecte transformador, a més d’aprofundir en la comprensió de les dinàmiques socials urbanes des de la perspectiva de la política social, incorpora una proposta de valors, finalitats i objectius operatius així com àmbits d’intervenció en tres entorns (els equipaments municipals, els espais públics i les comunitats veïnals) i estableix també els reptes del model de governança territorial.

En sintonia amb la pràctica del Projecte Transformador Barris i Comunitats, el marc conceptual estableix les persones com a protagonistes del canvi i motor de la transformació social i entén l’apoderament comunitari com un valor en sí mateix, base d’una ciutadania activa, propositiva i resilient.

Esperem que la lectura del Marc conceptual del projecte Barris i Comunitats: motors de transformació social sigui del vostre interès i sigui inspiració per impulsar projectes de transformació sociourbana des dels barris i les persones.

Butlletí: Benest@r
Número de butlletí: #144 - Especial publicacions de l'Àrea d'Igualtat i Sostenibilitat Social

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de vida i Comunitat
Gerència de Serveis Socials
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet
08035 Barcelona
Tlf. 671 429 360
Fax 934 022 496

www.diba.cat/benestar
Butlletins anteriors

 

 

 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar