Butlletí Servei de Teleassistència
Març 2020 - #16

Portada

© Diputació de Barcelona © Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Com bé sabeu, a partir de la declaració de l'estat d'alarma per la greu crisi provocada pel COVID-19, la Diputació de Barcelona està adoptant mesures per garantir l'atenció a les persones grans que són el col·lectiu més vulnerable en aquesta situació. És per això que estem reforçant el Servei Local de Teleassistència, que atén, actualment, 90.080 persones de les quals el 49,5% viuen soles i el 48% tenen més de 85 anys d'edat. 

Anar a dalt

Novetats

© Diputació de Barcelona © Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Aquest any 2020 és el darrer de l’actual període de contractació del servei, iniciat el 2017, amb l’empresa Tunstall Televida.

Aquest període ha estat marcat per les novetats que ha incorporat el servei i pel fort impuls al creixement que s’ha anat donant any rere any i que volem consolidar durant aquest any.

 

© Diputació e Barcelona © Diputació e Barcelona

© Diputació e Barcelona

© Diputació e Barcelona

Durant el 2019, el Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha treballat en l’elaboració d’un nou protocol de prevenció i detecció del suïcidi que serà implantat durant aquest 2020.

L’objectiu principal d’aquest instrument és la d’augmentar les possibilitats d’identificar, a temps, una possible conducta suïcida en persones usuàries del servei, i poder intervenir per millorar la seguretat i incrementar el suport a la persona usuària que es pugui trobar en una situació crítica. 

Anar a dalt

Dispositius

Posada en marxa del projecte de comptadors d’aigua intel·ligents per detectar riscos a través del consum d’aigua

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

El Servei Local de Teleassistència ha posat en marxa un projecte pilot en el qual participen 50 persones usuàries del servei dels municipis de Castelldefels, Sant Climent de Llobregat i El Papiol, a través de la col·laboració amb Aigües de Barcelona i l’empresa prestadora Tunstall Televida.

Anar a dalt

Campanyes i recomanacions

El Servei Local de Teleassistència impulsa el programa promoció de l’envelliment actiu i prevenció de riscos a través de campanyes al territori

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

Les campanyes de promoció de l'envelliment actiu i prevenció de riscos formen part del pla d'atenció individual de la persona usuària i pretenen fomentar l'autonomia personal incorporant consells preventius i hàbits de vida saludable, alhora que volen incrementar la participació social de les persones usuàries a la seva comunitat. L'objectiu és fomentar un envelliment actiu i saludable entre les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència de la Diputació de Barcelona.

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar