Butlletí Servei de Teleassistència
desembre 2018 - #13

Novetats

Les persones usuàries valoren amb un 4,48 sobre 5 la satisfacció global amb el Servei Local de Teleassistència

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

© Josep Cano/Diputació de Barcelona

Anualment, el Servei Local de Teleassistència realitza una enquesta a les persones usuàries del servei amb l’objectiu de mesurar el nivell de satisfacció general i específic amb el servei i oferir una segmentació de la satisfacció per àrees d’atenció.

L’índex de satisfacció mitjà amb el Servei Local de Teleassistència és d’un 4,48 sobre 5. 

En general, es pot afirmar que la satisfacció global de les persones usuàries avaluada durant aquest 2018 és força positiva ja que el 60% de les persones enquestades puntua com a molt bona la satisfacció en relació al servei rebut. A més, el 95% de les persones recomanarien aquest servei a familiars o amics. El 35% de les persones volen disposar del Servei Local de Teleassistència per ‘tenir ajuda en cas d’emergència’ i per ‘tenir més tranquil·litat personal i de la seva família’. 

Pel que fa a la satisfacció específica, les persones usuàries valoren les diferents àrees d’atenció del Servei de la següent forma:

  • Centre d’atenció. Es valora molt positivament l’amabilitat del personal teleoperador on es destaca la capacitat resolutiva d’aquest perfil professional.
  • Tecnologia. Si s’atén a la valoració del funcionament de l’equipament que les persones usuàries tenen al domicili, el 60% destaquen que la tecnologia és fàcil de fer servir i que el funcionament és molt bo. 
  • Servei tècnic i de manteniment. L’avaluació d’aquest departament és positiva, ja que el 50% de les persones enquestades considera que el tracte ha estat molt bo i que la satisfacció envers la instal·lació/intervenció és molt satisfactòria. 
  • Coordinació de zona. La valoració dels professionals de coordinació de zona que realitzen visites a domicili d’alta i seguiment de les persones usuàries és molt positiva atès que el 90% de les persones usuàries considera que ‘sempre han estat amables’. Quan es pregunta sobre la informació rebuda, el 70% considera que els ha estat d’ajut. 
  • Unitat mòbil. El 65% de persones usuàries del servei consideren que la professionalitat d’aquest departament i la destresa és molt bona. La valoració, però, disminueix quan es fa referència al temps de resposta des de que es formula una demanda. 

Aquesta enquesta de satisfacció s’ha realitzat mitjançant un sistema CATI (Computer Assisted Telephone Interview). En aquest sistema, la persona entrevistadora anota les respostes de la persona entrevistada a través d’un qüestionari que apareix a la pantalla d’un ordinador, permetent també la selecció de la mostra aleatòria de les persones usuàries que responen automàticament marcant els números del telèfon. 

La base de dades ha estat seleccionada per l’empresa prestadora del servei Tunstall Televida amb 2.000 persones usuàries per realitzar 383 entrevistes completes. 

En una aposta per la Responsabilitat Social Corporativa de l’empresa prestadora del Servei Local de Teleassistència, les enquestes realitzades així com l’informe final d’avaluació han estat realitzades per la Fundació d’Esclerosi Múltiple a través del seu Centre Especial de Treball que ha ofert una formació específica en habilitats comunicatives al seu personal. A més, les entrevistes s’han desenvolupat sota la supervisió de l’equip de qualitat que ha auditat el 4% i l’equip de coordinació d’aquesta entitat ha revistat el 100% de les enquestes. 

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #13 - desembre 2018

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar