Butlletí Servei de Teleassistència
maig 2019 - #14

Campanyes i recomanacions

Arrenca el programa d’envelliment actiu i hàbits de vida saludable amb una atenció especial als territoris més aïllats

© Diputació de Barcelona

© Diputació de Barcelona

En el marc de l’actual contractació del Servei Local de Teleassistència, la Diputació de Barcelona va voler apropar l’envelliment actiu i el Servei al territori. En aquests sentit, s’ha posat en marxa el programa d’envelliment actiu i hàbits de vida saludable, sessions presencials adreçades a tots els municipis de la demarcació. 

Aquest nou programa que es desenvoluparà durant aquest any i el proper 2020 es va presentar a les sessions tècniques municipals celebrades al febrer d’enguany per primer cop i va tenir una bona acollida per part dels ajuntaments participants. 

La finalitat d’aquestes campanyes és treballar de forma presencial la promoció de l’envelliment actiu i saludable, incrementar la participació social de les persones usuàries del Servei a la comunitat i treballar per un apoderament de les persones grans per afavorir la seva autonomia. 

Les persones destinatàries són persones grans que poden estar interessades en els temes proposats, particularment usuàries del Servei Local de Teleassistència a les quals se les informa de les activitats a través del Centre d’atenció, així com persones usuàries dels equipaments municipals on s’organitzin les activitats. 

Totes les activitats proposades han estat pensades per portar-se a terme, de manera preferent, en equipaments públics i inclusius i, així, promoure el coneixement i l’ús d'espais i entitats locals. 

Les activitats estaran dirigides majoritàriament per part de professionals del Servei de Local de Teleassistència, a través de l’empresa prestadora Tunstall Televida, i poden comptar també amb la col·laboració d'altres agents i/o entitats locals, així com de persones usuàries del Servei.

Les activitats tenen una durada de dues hores i són de dos tipus: 

Campanyes realitzades pel Servei Local de Teleassistència:

  • ‘Coneix el Servei Local de Teleassistència’
  • ‘Vèncer els límits. Consells pràctics per la vida diària’
  • ‘Vèncer els límits. Ús d'Internet i xarxes socials’

Aquelles que es realitzaran en cooperació amb: 

  • Els Mossos d’Esquadra: ‘Al teu costat, fem un entorn més segur’
  • Els Bombers de Catalunya: ‘Al teu costat, fem una llar més segura’
  • Les persones usuàries del Servei: ‘Persones sàvies’

Aquestes campanyes s’ofereixen als municipis i es podran realitzar als espais que es considerin per afavorir la participació i garantir la màxima difusió i, en especial, es busca dinamitzar els territoris més aïllats. 

És clau destacar que aquestes activitats no tan sols volen posar en valor la promoció de l’envelliment actiu i saludable, sinó que també volen acostar les persones usuàries i els seus veïns i veïnes als equipaments municipals on es realitzen les xerrades. 

Si com a municipi esteu interessats en rebre informació, participar o dissenyar una activitat a mida, podeu posar-vos en contacte amb:

  • La bústia de correu electrònic teleassitencia@diba.cat 
  • Eva Carrasco, Responsable d’Acció Comunitària i Participació de l’empresa prestadora del Servei Local de Teleassistència, Tunstall Televida e.carrasco@televida.es 

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #14 - maig 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar