Butlletí Servei de Teleassistència
Abril 2021 - Especial nova contractació - #18

Portada

Nova contractació del Servei Local de Teleassistència i nous preus 2021-2025

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

L’1 de maig de 2021 comença una nova etapa del Servei Local de Teleassistència que vindrà marcada per moltes novetats entre les quals destaca el procés de digitalització del servei i la consolidació de la teleassistència avançada, que impactaran de manera clara en la qualitat de la prestació i en la millora dels serveis que oferim als municipis i a les persones usuàries. [+]

El contracte ha estat adjudicat a l’empresa prestadora Tunstall Televida i tindrà vigència fins el 2023, amb possibilitat de pròrroga fins el 2025.

Amb la finalitat d’adaptar el servei a la Resolució de 15 de gener de 2018, de la Secretaria d’Estat de Serveis Socials i Igualtat, per la qual es publica l’Acord del Consell Territorial de Serveis Socials i del Sistema per a l’Autonomia i Atenció a la Dependència, sobre determinació del contingut del servei de teleassistència bàsica i avançada, durant aquet període es posarà en marxa una nova estructura de tipologies de servei que modificarà també l’estructura de preus del mateix.

D’una banda, el Servei Local de Teleassistència, atès que és un servei de teleassistència avançada, tindrà dues tipologies de servei, iguals des del punt de vista tècnic i tecnològic, però amb diferent intensitat en la prestació. En primer lloc, un servei de teleassistència avançada d’intensitat moderada, amb un nivell de suport bàsic en quant a prestacions i tecnologia complementària. I en segon lloc, un servei de teleassistència avançada d’intensitat alta que, a banda de les prestacions anteriors, comporta nivells addicionals de prestacions i tecnologia complementària, com ara un major nombre de contactes telefònics i visites domiciliàries, a més d’un possible augment de dispositius associats.

D’altra banda, el servei de teleassistència, en qualsevol de les seves dues modalitats, es pot rebre com a titular o com a cotitular; serà titular la persona que reuneix tots els requisits per ser usuària del servei (en un domicili solament podrà haver un/a titular (abans usuari/ària A) i serà cotitular la persona que conviu amb la titular i que alhora reuneix els requisits per ser-ne usuària del servei (en un domicili podrà haver més d’una persona cotitular (abans usuaris/àries B i C).

Associats a aquestes noves tipologies de servei i de persona usuària, a partir del dia 1 de maig, entraran en vigor els nous preus unitaris recollits a la següent taula:

Tipologia serveis i persones usuàries

Import (IVA exclòs)

% IVA

Import  (IVA inclòs)

 

Ajuntaments (53%)

Diputació (47%)

Prestació mensual del servei d'intensitat MODERADA (titular)

12,30 €

4%

12,79 €

 

6,78 €

6,01€

Prestació mensual del servei d'intensitat MODERADA (cotitular)

6,15 €

4%

6,39 €

 

3,39 €

3,01 €

Prestació mensual del servei d'intensitat ALTA (titular)

14,30 €

4%

14,87 €

 

7,88 €

6,99 €

Prestació mensual del servei d'intensitat ALTA (cotitular)

7,15 €

4%

7,43 €

 

3,94€

3,50 €

Aquests preus es mantindran iguals durant la vigència del contracte, atès que el nou marc legal no admet actualització de preus per raó de l’evolució de l’IPC.

Les condiciones que regulen la participació dels ens locals en el servei estan recollides en el document de “Bases per a la gestió i desenvolupament del programa ‘Servei Local de Teleassistència’ per als anys 2021-2024”.

Cal destacar també que durant aquest nou període de contractació es crea un nou circuit de facturació segons el qual l’empresa prestadora facturarà el 100% del cost del servei a la Diputació de Barcelona la qual practicarà posteriorment la liquidació corresponent a cada ens local de manera quadrimestral, d’acord amb el que es detalla al document de Modificació de les bases 11, 13 i 14.

Podeu accedir al document de Bases i a la seva modificació aquí.

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #18 - Abril 2021 - Especial nova contractació

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
teleassistencia@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar