Butlletí Servei de Teleassistència
Abril 2022 - #20

Innovació

Noves funcionalitats a la plataforma de gestió municipal SIGMA i primera trobada de contrast amb els municipis

©Unsplash

©Unsplash

El desenvolupament de la nova plataforma SIGMA, orientada a la gestió del servei des del territori, té l’objectiu de millorar les eines amb les què actualment compten els ens locals,  a més  d’incorporar noves funcionalitats per facilitar el seguiment de l’activitat del Servei Local de Teleassistència i facilitar la presa de decisions des dels municipis. [+]

La nova plataforma SIGMA, que es va presentar als municipis l’octubre del 2021, inclou tres mòduls de gestió:

  • Mòdul de gestió econòmica que incorpora funcions com un simulador de la intensitat del servei per calcular el copagament o eines de control i estimació dels pressupostos municipals.

  • Mòdul de gestió documental que permet accedir als informes de gestió i d’altres documents relacionats amb el servei, com ara actes de reunions, accions formatives o les guies d’ús de la plataforma.

  • Mòdul de gestió de servei que millorarà les funcionalitats actuals relacionades, per exemple, amb les sol·licituds d’alta o les baixes del servei..

El compromís de la Diputació de Barcelona és desenvolupar la totalitat dels mòduls en els propers anys amb la participació activa dels municipis, consolidant així espais de treball basats en la cocreació, a més de formacions específiques per a cadascun dels mòduls i sessions a mida.

En aquest sentit, hem ofert a tots els municipis la possibilitat de participar activament als grups de contrast i millora de l’eina i, després de reunir un primer grup de professionals , vam realitzar la primera trobada de treball que va tenir lloc el proppassat 2 de març. Aquests grups de treball es basen en la metodologia del design thinking que té la finalitat de maximitzar la creativitat col·lectiva i impulsar el canvi d’una forma efectiva.

Durant les dues setmanes prèvies a la trobada, vam convidar els municipis a entrar a la plataforma, provar les funcionalitats actives i reflexionar sobre possibles millores relatives al simulador d’intensitat del servei, als preus i copagament, a la despesa pressupostària i a l’apartat de documentació del projecte. A més, conjuntament, vam poder debatre i recollir idees per dissenyar el ‘procediment de sol·licituds d’alta’ a través de la plataforma SIGMA que es posarà en marxa el proper mes de juny.

Us recordem que encara esteu a temps de sumar-vos als propers grups de contrast i millora que organitzarem. Si teniu interès o voleu transmetre’ns alguna idea o suggeriment , podeu escriure’ns a teleassistencia@diba.cat

A més, qualsevol consulta sobre la plataforma o intercanvi d’informació, podeu fer-lo arribar a través de l’apartat ‘Contacta amb nosaltres’ de la web de la plataforma https://sigma.tunstalltelevida.es que us derivarà directament a les responsables de l’empresa prestadora del Servei Local de Teleassistència.

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #20 - Abril 2022

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar