Butlletí Servei de Teleassistència
Novembre 2023 - #23

Col·laboracions

Es formalitza el conveni sobre refugis climàtics entre la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona

©Diputació de Barcelona

©Diputació de Barcelona

El proppassat mes de maig, l’Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat de la Diputació de Barcelona i l’Àrea d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) van signar un conveni de col·laboració que recull el compromís de treball conjunt per la millora dels reptes actuals relacionats amb l’adaptació de la població als efectes del canvi climàtic, destacant la importància de la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics (XMRC) com a servei adreçat a les persones vulnerables en el present context d’emergència climàtica, així com un recurs més que millora la seguretat i el benestar de les persones usuàries del Servei Local de Teleassistència. [+]

La XMRC té l’objectiu de posar a disposició de les persones usuàries un parc d’equipaments i espais públics amb confort tèrmic i compatibilitzar els seus usos habituals amb el servei de refugis climàtics. Aquests espais són accessibles, segurs i proporcionen confort tèrmic durant l’època estival.

El Servei Local de Teleassistència (SLT), per la seva banda, compta amb el programa de prevenció de riscos i promoció de l’autonomia personal que té l’objectiu d'afavorir l’apoderament de les persones grans, així com incorporar hàbits de vida saludable, incrementar-ne la participació social i crear vincles amb la comunitat. Dins d’aquest programa preventiu s’actua proactivament amb la difusió de consells o fent arribar instruccions davant d’una emergència concreta. Fins el 30 de setembre del 2023 es van realitzar més de 25.000 trucades donant consells de prevenció de la calor des del programa Parlem de....

Amb el conveni signat entre la Diputació de Barcelona i l’AMB es formalitza el compromís de col·laborar per:

  • Donar informació a les persones usuàries del SLT sobre els refugis climàtics propers al seu domicili a través de les trucades proactives del Parlem de..., i de les visites domiciliàries de Coordinació de Zona.
  • Organitzar xerrades informatives en els equipaments municipals que són refugis climàtics.
  • Intercanviar dades sobre l’activitat realitzada.
  • Fer accions de comunicació que visibilitzin el treball conjunt.

Aquest 2023 ha estat el tercer estiu en el què aquesta col·laboració s’ha fet efectiva en els 11 els municipis de la província de Barcelona actualment adherits a la XMRC: Badia del Vallès, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Tiana, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans.

El seguiment d’aquest protocol el realitzarà una comissió formada per representants de cadascuna de les institucions que es reunirà semestralment per fer la planificació, el seguiment i l’avaluació de les activitats desenvolupades, vetllant pel bon funcionament del mateix.

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #23 - Novembre 2023

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar