Butlletí Servei de Teleassistència
juny de 2016 - #5

Portada

Prevenció de riscos a la llar per a persones grans a l’Escola d’Estiu de Serveis Socials: accions de formació des del Servei Local de Teleassistència

Font: Diputació de Barcelona

Font: Diputació de Barcelona

Des de l'Àrea d'Atenció a les Persones es desenvolupa l'Escola d'Estiu de Serveis Socials, que aquest any compleix el 25è aniversari. Aquest any tindrà lloc del 5 al 8 de juliol. En aquest marc, el Servei de suport a programes socials realitzarà el monogràfic ‘Prevenció de riscos a la llar per a persones grans' amb durada de 8h, els dies 5 i 7 de juliol. 

La formació té la finalitat d'oferir coneixements als professionals per tal de poder ser agents actius de prevenció en els seus territoris.

L'Escola d'Estiu de Serveis Socials és un espai formatiu adreçat als treballadors/es socials, educadors/es socials i treballadors/es familiars i d'altres professionals de l'àmbit on a través de seminaris i monogràfics s'imparteix una oferta formativa diversa amb l'objectiu de donar eines i capacitar als tècnics dels 310 municipis de la demarcació.

La formació estarà realitzada per diferents agents claus en la prevenció: Servei de Consum de la Servei de suport a les polítiques de consum de la Diputació de Barcelona, Mossos d'Esquadra, Bombers de Catalunya, l'empresa prestadora del servei Tunstall Televida i coordinat per l'equip del Servei de suport a programes socials que treballa al Servei Local de Teleassistència.

El Servei Local de Teleassistència és un servei amb una clara orientació preventiva i proactiva. Amb aquesta finalitat, l'any 2015 es va posar en marxa el programa ‘Parlem de...' on a través de trucades telefòniques des del Centre d'atenció es realitzen campanyes mensuals per tal de facilitar informació i consells als usuaris per tal de contribuir al seu benestar i protecció. Durant 12 mesos, s'han realitzat 62.700 trucades en campanyes dels àmbits de promoció de la salut, seguretat que es fan en col·laboració amb els Mossos d'Esquadra i els Bombers de Catalunya, participació, temes d'actualitat o recomanacions relacionades amb activitats del seu entorn comunitari. A més, més de 5.500 habitatges tenen instal·lats dispositius de seguretat a la llar com detectors de foc/fum, mobilitat/passivitat o presència.

Per aquest motiu, aquest monogràfic treballarà els temes següents:

  • Identificar els riscos que es poden donar a la llar.
  • Sensibilitzar sobre com prevenir i alhora informar a la gent gran que acudeix als serveis socials.
  • Prevenir accidents a la llar i per la salut de la persona.

En els àmbits de:

  • Accidents en la llar: cuina i bany
  • Problemes en l'àmbit de la salut: temperatures extremes, caigudes i consells alimentaris
  • Consells d'estalvi energètic en l'àmbit domèstic. Suport a les llars en situació de pobresa energètica.
  • Evitar incendis a la llar
  • Prevenir robatoris i estafes

Butlletí: Servei Local de Teleassistència
Número de butlletí: #5 - juny de 2016

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Sostenibilitat Social, Cicle de Vida i Comunitat
Servei Local de Teleassistència
Pg. de la Vall d'Hebron, 171
Recinte Mundet
08035 Barcelona
benestar@diba.cat
www.diba.cat/teleassistencia

 
 

Twitter de BenestarYoutube de Benestar Comunitat virtual de Benestar