Butlletí Bibliosfera
setembre 2019 - #129
Anar a dalt

Notícies

Un any més, la Xarxa de Biblioteques Municipals no ha faltat a la cita de la Setmana del Llibre en Català per remenar, buscar i adquirir fons bibliogràfic en aquest gran aparador de la lectura en català.

Els ens locals tenen fins al 15 de novembre d’enguany per presentar les sol·licituds per a la convocatòria 2020-2024 del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC), que inclou la concessió d’ajuts per a projectes de construcció, reforma i millora de les biblioteques municipals. 

El passat mes d’agost, Atenes va acollir una nova edició del Congrés Anual de Biblioteques Públiques de la Federació Internacional d'Associacions i Institucions Bibliotecàries (IFLA), en què la Secció d’Edificis i Equipaments Bibliotecaris va ser guardonada amb el premi a la unitat més dinàmica i amb més impacte de l’organització.

Anar a dalt

Destaquem

Amb el nou curs escolar arrenca una altra vegada el programa de lectura en veu alta per a nens i nenes de la Biblioteca Joan Triadú de Vic que, gràcies al seu èxit, ha aconseguit implicar llibreters i editorials. Cadascun d’ells patrocina una de les petites cadires de l’àrea d’infantil.

El passat mes de juliol la Biblioteca de Ripollet va engegar la campanya #noretornat per conscienciar de la necessitat de tornar els documents que s'agafen en préstec. La campanya mostrava en una exposició els llibres i documents que no s'han retornat i els dies que fa que estan desapareguts.

Anar a dalt

Recursos

Ja es pot consultar el recurs de Premsa Catalana Digitalitzada, un  inventari col·lectiu desenvolupat per la Biblioteca de Catalunya que inclou una relació de revistes i diaris catalans amb versions digitalitzades i que està elaborat a partir de les informacions recollides en institucions diverses. Compta amb la descripció i enllaç a unes dues mil capçaleres.

El setembre és el mes de tornar a començar i de marcar-se nous propòsits. Els estudiants tornen a les aules i per això els proposem un recull de còmics que els faran el retorn menys feixuc. Per als que tornen a la feina els proposem endinsar-se en el Big Data, una eina cada cop més imprescindible. I per als afortunats que encara són de vacances, els animem fer una darrera escapada a les Balears, ara amb preus més assequibles. Finalment, en un altre àmbit, parlem del cooperativisme d’habitatge de cessió d’ús.

Anar a dalt

Agenda

El proper 28 de setembre tindrà lloc la tercera edició de Riudelletres, una trobada professional per a la recerca de noves fórmules de promoció de la literatura. Per assistir-hi, cal inscriure’s.

Dia: 28 de setembre
Hora: 10 h
Lloc: Casal del Marquès de Llió
Adreça: carrer Major, 40. Sant Pere de Riudebitlles

El proper mes d’octubre ens visiten Blanca Busquets i Joaquim Carbó en el marc del Club del llibre, el cicle de trobades amb escriptors a les biblioteques, promogut per la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diverses editorials.

Dies: 3 d’octubre (Blanca Busquets) i 8 d’octubre (Joaquim Carbó)
Hora: 16 h (Blanca Busquets) i 18 h (Joaquim Carbó)
Llocs: Biblioteca Municipal Sant Jordi de Prats de Lluçanès (Blanca Busquets) i Biblioteca L’Atzavara d’Òdena (Joaquim Carbó)

 

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web