Butlletí Bibliosfera
novembre 2019 - #131

Destaquem

Les biblioteques col·laboren amb La Marató de TV3

Un any més, les biblioteques se sumen a la campanya de difusió i sensibilització que precedeix els programes de La Marató a TV3 i Catalunya Ràdio, que tindran lloc diumenge 15 de desembre i que enguany aniran dedicats a les malalties minoritàries.

Durant aquest mes de novembre i desembre, les biblioteques municipals oferiran sessions informatives sobre les malalties minoritàries a càrrec de professionals de la salut per acostar la ciutadania a la realitat mèdica i humana d'aquestes malalties. Les xerrades estan adreçades al públic en general i són gratuïtes. Diverses biblioteques també organitzen vendes solidàries de llibres.

Les malalties minoritàries són patologies molt poc freqüents que afecten un màxim de cinc persones per cada deu mil habitants. Actualment, n’hi ha descrites unes set mil i al voltant del 80% són d’origen genètic. Inclouen un conjunt de malalties molt diferents entre si, però tenen en comú que acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. A Catalunya, es calcula que hi ha 400.000 persones amb una malaltia rara.

Segons els experts, dos dels objectius més urgents de la recerca en malalties minoritàries són les proves per detectar-les en el moment de néixer i els tractaments eficients i segurs, com la teràpia gènica, que s’ha desenvolupat molt en els darrers anys. Els recursos recaptats per La Marató 2019 contribuiran a impulsar aquests i altres objectius de la recerca.

Més informació:

 

Newsletter: Bibliosfera
Newsletter number: #131 - novembre 2019

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web