Butlletí Bibliosfera
juliol 2022 - #161
Go top

Notícies

Aquest any la calor ha arribat abans d’hora però les Biblioteques XBM han arribat a temps per repartir el ventall que editen anualment per refrescar els moments més calorosos de l’estiu. Amb una il·lustració de Laia Cardona, finalista de la darrera edició dels Premis Junceda d’il·lustració en la categoria de Futurs creadors, el ventall d’enguany porta com a lema “Imagina un món sostenible”.

La Biblioteca de Vilafranca del Penedès ha estat seleccionada per a participar al Europe Challenge 2022, una iniciativa que afronta alguns dels reptes europeus més urgents treballant en projectes d’implicació comunitària amb biblioteques d’arreu d’Europa i que transcorre entre els mesos de juliol de 2022 i maig de 2023.

La Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà va acollir el passat 17 de juny la Jornada Biblioteques UNESCO 2022 i la cap de l’Oficina de Programació i Avaluació de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, Ester Omella, va donar la benvinguda a tots els participants d’aquesta trobada professional que vol ser un espai de reflexió i de debat sobre la incorporació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en el dia a dia de les biblioteques.

Per tal d’aplicar les mesures de seguretat legalment establertes, els usuaris que es van fer el carnet abans del 2020 i encara no hagin canviat mai el PIN, cal que l’actualitzin. La data límit per fer-ho és el 15 de setembre. Un cop modificat, es podran validar sense problemes als serveis virtuals (App BibliotequesXBM, Internet i +, eBiblioCat, WiFi i servei d’impressió).

Go top

Destaquem

La Biblioteca Virtual ofereix, un any més, diverses propostes per preparar les vacances i viure aquesta època de l’any amb plenitud a l’especial d’estiu de la Biblioteca Virtual i del Gènius. Si vols fer que aquest estiu sigui un estiu lector, descobreix les nostres propostes plenes de llibres, còmics, pel·lícules i música perquè la teva ment pugui viatjar sense límits.

Amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI que se celebra cada 28 de juny, la Xarxa de Biblioteques Municipals i l’Oficina Polítiques d’Igualtat de la Diputació de Barcelona han elaborat un especial temàtic a la Biblioteca Virtual. El monogràfic ofereix tota mena de recursos per sensibilitzar sobre la diversitat LGTBI, la no-discriminació i erradicar la LGTBI-fòbia.

Go top

Recursos

Aquest mes de juliol continuen les formacions del programa Connecta’t de capacitació digital impulsat des de la Gerència de Serveis de Biblioteques perquè ningú es quedi enrere en coneixements, habilitats i actituds en l’ l’àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). En aquesta edició, que continuarà a partir del setembre, també hi haurà tallers especialment dissenyats per aprendre a relacionar-se electrònicament amb l’administració.

Els equips de treball dels prestatges virtuals publiquen nous continguts d’interès amb seleccions documentals adreçats a totes aquelles persones que volen saber més d’un tema específic. Aquest mes destaquem: els festivals de teatre de l’estiu, el Campionat del món d’hoquei herba femení i una selecció de pel·lícules per entendre les claus de la prohibició de l'avortament als EUA.

L'eBiblioCat és la plataforma de préstec de continguts digitals del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. És accessible a tots els ciutadans amb carnet de biblioteca pública a través de l'app Bibliodigital. Entre aquests continguts podeu trobar recursos en diversos formats (llibres, audiollibres, revistes, diaris, pel·lícules, audiovisuals, música, enciclopèdies, obres de referència, partitures ...) i idiomes (català, castellà, francès, anglès, alemany ...) 

Go top

L'article

Per Juana de Haro Henche, directora de la Biblioteca M. Serra i Moret de Pineda de Mar

Go top

Agenda

Dissabte 9 de juliol a les 12 h el president delegat de l'Àrea de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares, i l’alcalde de Mataró, David Bote, inauguraran la nova biblioteca del municipi. Ubicada al centre de la ciutat, l’equipament formarà part de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació de Barcelona.

Dia: 9 de juliol
Hora: 12.00 h 
Lloc: Biblioteca Popular de Mataró
Adreça: Carrer d’en Palau, 18. Mataró

Expositors, segells editorials, llibreries i lectors es trobaran de nou aquest setembre al Moll de la Fusta per celebrar la 40a edició de la gran festa del llibre en català. El 12 de setembre serà el Dia de les biblioteques, amb activitats dedicades a aquests equipaments. Un any més, a l'estand de la Llibreria de la Diputació es podran trobar les darreres publicacions de la corporació.

Dies: del 9 al 18 de setembre
Lloc: Moll de la Fusta
Adreça: Passeig de Colom. Barcelona

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web