Butlletí Bibliosfera
desembre 2015 - #87
Go top

Notícies

El  24 de novembre ha tingut lloc una trobada dels responsables de la col·lecció de la Gerència de Serveis de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i del Consorci de Biblioteques de Barcelona amb l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i el Gremi d'Editors de Catalunya per donar a conèixer el sistema de selecció i adquisició de fons a la Xarxa de Biblioteques Municipals entre el col·lectiu d'editors. 

Del 2 al 4 de desembre ha tingut lloc una nova edició d'Interacció a les instal·lacions del CERC i del CCCB. La trobada és una cita clau i ineludible dels responsables i professionals de la cultura que s'apleguen amb l'objectiu de debatre i analitzar la situació actual i les perspectives de la gestió cultural.

Fruit de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació Romea, usuaris de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la demarcació poden assistir gratuïtament a la representació de l'obra "Amb ales a la veu" i "La mala reputació". Els nens i nenes també disposen d'una oferta a mida, amb dues funcions per aquest mes de desembre. 

Les biblioteques Roca Umbert i Can Pedrals s'han sumat a la celebració de l'Any de les Biblioteques, que commemora el centenari de la creació del projecte bibliotecari de país a càrrec de la Mancomunitat de Catalunya, amb tot un seguit d'activitats que també han volgut commemorar els vint anys del trasllat de l'antiga biblioteca al recinte de Can Pedrals i els deu anys d'història de la Biblioteca Roca Umbert. 

Del 18 de novembre al 4 de desembre ha tingut lloc a la Biblioteca Sant Gervasi- Joan Maragall de Barcelona la primera edició de Bibliocurts, el festival de curtmetratges de Biblioteques de Barcelona. L'objectiu d'aquest festival és potenciar la creació de curtmetratges a través de la seva exhibició a les biblioteques barcelonines per donar a conèixer els creadors locals i nacionals, així com les seves obres.

Go top

Destaquem

La Biblioteca Central d'Igualada ha guanyat el V Premi Bones Pràctiques de Lectura Fàcil amb el projecte Fem-ho fàcil per fomentar la lectura entre els alumnes del Pla de Transició al Treball (PTT) de l'Institut Milà i Fontanals. El premi, convocat per l'Associació Lectura Fàcil, consisteix en 400 euros per destinar a la compra de llibres de lectura fàcil. 

La Biblioteca Municipal l'Ateneu d'Esparreguera ha dissenyat una activitat destinada als joves de tercer i quart d'ESO, i primer i segon de Batxillerat amb l'objectiu de captar l'atenció dels adolescents, així com crear un espai per a ells a la biblioteca perquè puguin tractar els temes que més els interessen.  

L'any 2016 es commemora el centenari del naixement de l'escriptor de "Charlie i la fàbrica de xocolata", Roald Dahl, i la Biblioteca Can Llaurador de Teià ho celebra amb un concurs molt dolç per engrescar els nens i nenes a llegir obres d'aquest autor. 

Go top

Recursos

Ja es poden consultar les conclusions i principals resultats dels Tallers Rutlla, que van tenir lloc del 13 al 15 d'octubre i que tenen per objectiu la millora dels serveis bibliotecaris de municipis de menys de 20.000 habitants.

Aquest mes destaquem els apartats especials que trobem a la Biblioteca Virtual i al portal infantil Gènius sobre l'escriptor Roald Dahl amb motiu, l'any vinent, del centenari del seu naixement. Així mateix, us convidem a descobrir la guia de lectura sobre cosmètica natural i l'especial sobre energies renovables que trobareu al prestatge de Consum alternatiu. 

Go top

Agenda

Un any més, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona commemora el Dia de la Biblioteca amb una trobada professional que tindrà lloc a la Biblioteca Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat. La funció educativa de la biblioteca pública serà el tema central de la conferència que impartirà Carlos Magro durant la trobada que acabarà amb una visita al Centre Cultural Sant Ildefons. 

Dia: 14 de desembre
Horari: de 10.30 a 13.30h
Lloc: Biblioteca Sant Ildefons 
Adreça: Plaça Carles Navales, s/n. Cornellà de Llobregat

 

El proper 17 de desembre tindrà lloc l'acte de cloenda del cicle de xerrades sobre la figura de l'Ovidi Montllor amb un recital de poesia a càrrec de Mercè Sampietro i Eduard Iniesta.  El recital "Poesia no vol dir somiar" explora l'obra poètica de l'Ovidi Montllor a través d'una selecció de la seva poesia inèdita i d'altres transformades en reconegudes cançons.

Dia: 17 de desembre
Hora: 19h
Lloc: Teatre Auditori de Llinars del Vallès
Adreça: Ronda Sant Antoni, 19. Llinars del Vallès 

Com cada Nadal, torna el Festival de la Infància, la cita anual de propostes lúdiques, esportives i culturals per als nens i nenes. Un any més, la Diputació hi participa amb un estand interior, on els infants podran conèixer els personatges del portal Gènius, i un espai a l'exterior, on el 29 de desembre els assistents podran descobrir com és un bibliobús per dins.

Dies: del 27 de desembre al 4 de gener
Hores: de 10 a 20h
Lloc: Fira de Barcelona. Recinte Montjuïc. Palau 1 i 2, i Plaça de l'Univers
Adreça: Av. Reina Maria Cristina, s/n. Barcelona

 
 

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Àrea de Cultura
Gerència de Serveis de Biblioteques
Comte d'Urgell, 187
08036 Barcelona
934 022 241
El Bibliosfera al web