Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 55 (gener 2023) - #55

Publicacions

Nou estudi sobre la cultura científica a Europa [+]

Aquest treball de la Fundación BBVA sobre la Cultura Científica en Europa examina un ampli conjunt de dimensions per a establir, d’una banda, el grau de coneixement i familiaritat de la ciutadania respecte a la ciència i, de l’altra, el mapa de valors i actituds, és a dir, les percepcions, valoracions i expectatives relacionades amb la ciència a quatre països europeus: Espanya, Alemanya, França i Regne Unit.

 




«Estudio de cultura científica en Europa» de la Fundación BBVA.


La ciència és percebuda per la gran majoria dels ciutadans europeus com el coneixement més objectiu, veraç i vàlid, que a més de revelar aspectes fascinants de la naturalesa i contribuir a reduir els temors i supersticions, està íntimament associat amb el progrés material, el benestar i la millora contínua de la salut. El científics són, juntament amb els metges, el grup professional que suscita la més elevada confiança social.
 

Els impactes i intervenció de la ciència en la natura, tot i ser rebuts com a globalment positius, generen reserves significatives. Problemes socials com la pobresa, la desigualtat i les guerres són vistos com àrees refractàries per a la seva resolució amb l’ajut dels instruments de la ciència. La imatge del mon en referència a l’origen de l’univers i l’evolució dels éssers humans ha desplaçat molt majoritàriament les narratives de matriu religiosa.
 

Aquests són només alguns dels principals resultats d’aquest estudi que s’ha realitzat a partir d’enquestes a mostres representatives de 1.500 casos per país de la població major d’edat als quatre països esmentats.
 

Aquí podeu llegir un ampli resum dels resultats que es desprenen de l’estudi.
 

«Estudio de cultura científica en Europa» de la Fundación BBVA.
 

Font: Fundación BBVA 
 

Butlletí: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de butlletí: Núm. 55 (gener 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram