Butlletí Servei de Teleassistència
Núm. 58 (abril 2023) - #58

Notícies

Investigadores catalanes simulen una missió a Mart [+]

La missió Hypatia I porta a un equip de dones científiques catalanes fins al desert de Utah, als Estats Units, per participar en un exercici de simulació d’una missió a Mart. El projecte Hypatia sorgeix un 11 de febrer, Dia Internacional de la Dona i la Nena en Ciència, de l'any 2021, per impulsar projectes de recerca i fer visible la tasca de les dones científiques, i així poder inspirar noves vocacions, en especial entre les noies joves. 
 



La missió Hypatia I s’està duent a terme del 16 al 29 d'abril en una instal·lació gestionada per The Mars Society, on les investigadores conviuran com si realment lideressin una missió tripulada a Mart.
 

Per primera vegada 9 investigadores catalanes de diferents disciplines han estat seleccionades per fer una missió a l'estació anàloga Mars Research Desert Station (MDRS) al desert de Utah, als Estats Units.
 

Els objectius principals del projecte són:

  • Estudiar la viabilitat d'una missió real a Mart. L'orografia i la geologia del desert de Utah recorden molt a Mart, amb grans oscil·lacions de temperatura i baixa humitat.

  • Impulsar projectes de recerca multidisciplinars relacionats amb Mart i l’espai en un context de simulació.

  • Desenvolupar activitats de divulgació i comunicació científica.

  • Donar visibilitat a dones referents en disciplines STEAM.


La tripulació Hypatia I està formada per Mariona Badenas Agustí, Carla Conejo González, Ariadna Farrés Basiana, Laia Ribas, Neus Sabaté, Cesca Cufí Prat, Anna Bach,  Helena Arias i Núria Jar, periodista especialitzada en ciència de Catalunya Ràdio i creadora del podcast de l'emissora "Condició humana".
 

Podeu seguir tota l’evolució del projecte al web Hypatia. Així com completar la informació sobre aquesta iniciativa en aquests articles:
 

Hypatia I, la primera missió de dones científiques que se’n va a "Mart"

Dues sòcies de l’ACCC participen en la missió Hypatia I

Seguiment de la missió Hypatia I a Xtec

Laia Ribas, Instituto de Ciencias del Mar: “Estudiar cómo podríamos vivir en Marte nos ayuda a ser más sostenibles en la Tierra”

 

Butlletí: Butlletí de cultura científica BCN Science Corner
Número de butlletí: Núm. 58 (abril 2023)

 
     

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat

Oficina d'Estudis i Recursos Culturals
C/ Montalegre, 7
Pati Manning
08001 Barcelona
Tel. 934 022 565

X Youtube Facebook Instagram