Butlletí e-Comerç
Desembre 2022 - #175

Comerç informa

Balanç del programa Reempresa

Imatge: Diputació de Barcelona

Imatge: Diputació de Barcelona

El 20 de desembre passat, la Gerència de Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot van presentar l’evolució del programa «Reempresa | Municipis petits. Impulsem el comerç local». 

L’acte va tenir lloc davant de l’Hostal Serra de Montmeló, un dels negocis que no ha hagut d’abaixar la persiana gràcies a l’ajuda de Reempresa, el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya. 

A l’acte hi van participar l’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez; la diputada delegada de Comerç de la Diputació de Barcelona, Ana María Martínez;  el primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Montmeló, Albert Montserrat; la cinquena tinent d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, Gemma Giménez, i el secretari general de la Cecot, Oriol Alba. 

Pere Rodríguez, alcalde de Montmeló, va voler agrair la tasca que Reempresa desenvolupa a la comarca, i va posar en valor «la coordinació entre les àrees de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Montmeló i de Granollers, que permet que els nostres municipis tinguin vida i activitat econòmica». 

Anna María Martínez, diputada delegada de Comerç de la Diputació de Barcelona, va destacar que «des de la Diputació de Barcelona volem oferir el nostre suport a les persones emprenedores, volem que aprofitin els avantatges que permeten començar una trajectòria comercial des d’un negoci en funcionament, volem que aprofitin aquesta oportunitat que ofereix el programa Reempresa i mantenir la funció bàsica del comerç, que és proveir la població resident».

Gemma Giménez, cinquena tinenta d’alcaldia i regidora de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Granollers, va posar en valor els bons resultats d’aquest projecte i la bona feina que desenvolupa el personal tècnic tant de Granollers com de Montmeló. La regidora va voler recordar el «compromís del consistori granollerí per treballar conjuntament amb els municipis del seu voltant perquè entre tots puguem seguir tenint un teixit comercial viu i atractiu». 

Oriol Alba, secretari general de la Cecot, va destacar que «la col·laboració i coordinació entre Reempresa i la Diputació de Barcelona és importantíssima per al bon desenvolupament d’aquest conveni. Estem contents perquè els resultats que estem obtenint són molt positius per al territori i per al teixit empresarial d’aquest».

A més, durant l’acte també es va presentar el testimoni dels antics i dels nous propietaris de l’Hostal Serra, un establiment molt conegut a Montmeló que s’ha cedit durant aquest 2022 gràcies al suport i acompanyament del Centre de Reempresa de Catalunya. 

Després de treballar més de 15 anys a l’Hostal Serra, Marinalva Almeida i la seva filla van tenir l’oportunitat d’agafar el relleu del negoci perquè els propietaris de l’Hostal es jubilaven. Es van posar en contacte amb Reempresa i des del punt local de Granollers les van ajudar a preparar la compra de l’empresa.

L’objectiu del conveni de col·laboració entre la Gerència de Comerç de la Diputació de Barcelona i la patronal Cecot és fer arribar informació sobre els serveis de Reempresa als municipis de menys de 15.000 habitants de la demarcació de Barcelona, com és el cas de Montmeló, per evitar la desertització i el tancament de negocis i ajudar a mantenir viu el teixit comercial i empresarial d’aquestes poblacions.

Reempresa es coordina amb aquests municipis per tal de localitzar i visitar els negocis que tinguin o puguin tenir la necessitat de trobar algun relleu i garantir-ne així la continuïtat. A més, disposa d’un espai al seu web amb anuncis d’empreses d’aquests municipis per fomentar, així, que persones emprenedores d’altres municipis puguin valorar establir-se en un d’aquests municipis i agafar el relleu d’aquestes empreses.

10 reempreses d’èxit en municipis petits del Vallès Oriental
Durant l’acte es va fer públic que, des del 2020, any de la posada en marxa del projecte, 10 negocis ubicats en municipis petits de la comarca no han hagut d’abaixar la persiana gràcies a Reempresa, que els ha ajudat a trobar un relleu. D’aquests 10 negocis, 4 han estat gestionats des del punt d’atenció de Reempresa de l’Ajuntament de Granollers. Amb la continuïtat d’aquests negocis s’ha evitat la pèrdua de 23 llocs de treball a la comarca i s’ha generat una inversió induïda de més de 560.000 euros.

En conjunt, i des del 2012, en què es va posar en marxa Reempresa  a la comarca amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el servei ha donat continuïtat a 73 negocis, fet que ha evitat la pèrdua de 194 llocs de treball i ha generat una inversió induïda de més de 4,4 milions d’euros.

Butlletí: e-Comerç
Número de butlletí: #175 - Desembre 2022

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat