Butlletí e-Comerç
Maig 2016 - #92
Go top

Comerç informa

La Gerència de Serveis de Comerç informa dels «Efectes de la Sentència del Tribunal Constitucional del 14/04/16 sobre la possibilitat d'instal·lació de noves superfícies comercials mitjanes i grans fora de la trama urbana consolidada dels municipis».
Podeu trobar el document sencer en aquest enllaç.
 

El dia 4 de maig, el mercat de la Concepció de Barcelona va ser l'escenari de la presentació de la tercera edició de la Setmana Internacional dels Mercats "Estima el teu mercat", amb el lema "Tria Mercat, tria Salut", impulsada per la Diputació de Barcelona, l'Institut Municipal de Mercats de Barcelona i Mercabarna. 

El Diputat de Comerç, Isaac Albert, el dia 28 d'abril a la tarda va presentar, en el municipi de Dosrius, dos estudis sobre el Comerç de proximitat. Ambdós han estat elaborats per la Gerència de Serveis de Comerç  de la Diputació de Barcelona.

El diputat de Comerç, Isaac Albert, el dimecres 13 d'abril va visitar la població de Canet de Mar, acompanyat de l'alcaldessa del municipi, Blanca Arbell, i de regidors i regidores del Govern municipal, així com del cap d'Oficina de Mercats i Fires Locals de la Diputació de Barcelona, Xavier Torrent. 

Granollers va acollir des del dijous 5 de maig fins el diumenge 8 del mateix mes, un dels seus esdeveniments més arrelats: la Fira de l'Ascensió, on es podien visitar diversos estands d'aquest certamen institucional que enguany arriba a la 66a edició i que, un any més, va comptar amb el suport de la Diputació de Barcelona. 

El proper dia 6 de juny, de les 9h fins les 15h, tindrà lloc a l'Espai Francesca Bonnemaison de Barcelona el 7è Congrés de Mercats Municipals, enguany amb el títol "Mercats municipals: producte pròxim, sostenibilitat i bones pràctiques". 

Go top

Reportatge del mes

Els orígens: la crisi econòmica, una gran oportunitat

Després de treballar com a administrativa i secretària de direcció durant uns anys, la crisi econòmica va abocar la Kheira Espuña Martí a l'atur. Com ja s'ha comentat en diverses ocasions en aquest butlletí, la crisi va ser per a ella una gran oportunitat que li va permetre reorientar la seva vida professional i dedicar-se al que realment li agrada. 

Go top

Espai obert: el comerç en altres indrets

Breu introducció

Cada any en el món es malbaraten 1,3 bilions de tones d'aliments, mentre que 800 milions de persones passen gana. A la UE es malbaraten quasi 100 milions de tones d'aliments cada any –segons dades de la Comissió Europea–, mentre que 79 milions de persones viuen per sota del llindar de la pobresa i 16 depenen directament de la caritat. 

Go top

Breus municipals

Calella

Campanya de Sant Jordi. Per celebrar Sant Jordi, els comerços de l'associació de comerciants Calella Centre Comercial van regalar punts de llibre i llibres de segona mà als seus clients. Els llibres s'adquireixen a Càritas, i d'aquesta manera es col•labora amb una causa solidària. 

Castellbisbal

XIX Trobada Nacional dels Tres tombs. Castellbisbal va celebrar el diumenge 8 de maig la XIX Trobada Nacional dels Tres Tombs.

Consorci del Moianès

Moianès 42. El projecte "Moianès 42: Nous reptes, noves oportunitats, un nou model de gestió territorial" vol definir un nou model de gestió i potenciar el desenvolupament econòmic de la comarca, fomentant l'ocupació de les persones i donant suport a empreses i emprenedors. 

Granollers

El comerç de Granollers i la Fórmula 1. Dins del marc de la mostra fotogràfica sobre el Gran Premi de Fórmula 1 que ha acollit la ciutat de Granollers, des del dissabte 30 d'abril fins al dissabte dia 7 de maig, els comerços de Granollers adherits al Gran Centre Granollers posaven urnes a l'abast dels clients perquè poguessin participar en el sorteig de dues entrades per assistir els dies 13, 14 i 15 de maig al Gran Premi de Fórmula 1, al Circuit de Barcelona.   

Manlleu

Desfilada de primavera. Manlleu Associació de Botiguers (MAB) va organitzar una nova desfilada de primavera el dissabte 7 de maig, per presentar les noves tendències de la temporada. Hi varen participar diferents establiments associats: Bouquet, Gelsa, Meryland, Mussi Patchwork, Passarel·la, Raias, Silvi's i Vestal. També hi va haver actuacions musicals de l'Escola Off Broadway.

Mataró

21a Fira del Dibuix i Pintura de Mataró i 5a edició del Museu Obert. Coincidint amb la 21a edició de la Fira de Dibuix i Pintura, que es durà a terme el dissabte 28 de maig, els artistes de l'Associació Sant Lluc per l'Art cediran les seves obres a una vuitantena de comerços de la ciutat perquè les tinguin exposades als aparadors, per convertir Mataró en un "Museu Obert".

Molins de Rei

Molins de Rei BdeGUST. Entre el 16 de maig i el 18 de juny es podrà gaudir d'una oferta gastronòmica sense precedents a 41 establiments de la Vila: "Molins de Rei BdeGUST" oferirà durant les primeres dues setmanes tapes i platets a 3 euros, acompanyats d'una copa de vi o d'una canya de cervesa Damm; i durant les tres següents, menús d'entre 25 i 35 euros fets a partir de productes frescos i de proximitat cultivats per membres de l'Associació de Pagesos de Molins de Rei. 

Sabadell

Mercats de venda no sedentària més sostenibles. El 2016 les taxes municipals per als mercats de marxants s'han vist reduïdes entre el 10 i l'11%. Aquesta reducció és fruit de l'acord assolit amb diferents col•lectius dels paradistes de Sabadell i ha permès, alhora, impulsar una "prova pilot" que reduirà el cost de la neteja i la recollida de residus en aquests mercats. 

Sant Pere de Ribes

Taula de Treball per al Comerç Local. Dilluns 11 d'abril va tenir lloc a Sant Pere de  Ribes la segona reunió de la Taula de Treball pel Comerç Local: un espai de trobada, diàleg i consens sobre temes vinculats al comerç al nostre municipi, on hi és representat tot el teixit comercial local, com les associacions de comerciants Fem Ribes i UCER, el Mercat La Sínia, DO Ribes, OCI Ribes i la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament. 

Santa Margarida i els Monjos

El Remeiat: Fira, Cuines i Tapes. Des del 3 al 19 de juny, els bars i restaurants de Santa Margarida i els Monjos adherits al projecte de Cuines i Tapes oferiran nits de vermuts i licors d'Herbes del Remeiart, i es podran degustar una gran varietat de tapes i menús elaborats amb herbes remeieres. 

Teià

Fira de Sant Ponç. Els dies 7 i 8 de maig va tenir lloc la fira comercial de Sant Ponç, a Teià: 45 parades d'artesans i entitats van rebre els visitants de dins i fora del municipi. A més, dissabte a la tarda va haver-hi una trobada de col·leccionistes de plaques de cava i una actuació castellera.

Terrassa

On és en Mic? L'Associació Terrassa Centre organitza la campanya "On és en Mic?": A l'aparador dels comerços participants, entre els productes exposats hi ha el clauer d'en Mic. Qui el trobi, pot entrar a l'establiment i demanar que li posin un segell al carnet corresponent. Amb 15 segells de comerços diferents es pot participar en el sorteig de cinc cases d'en Mic, cinc motxilles amb regals d'en Mic i 50 clauers!

Vic

Comerç d'Osona contra el Càncer. Dimarts 19 d'abril es va fer l'acte de presentació de la campanya de suport del Comerç d'Osona contra el càncer: Una campanya de recapte que inclou un concurs de fotografia (el dia de Sant Jordi); un photocall; un concurs de petons en viu; una ballada de swing... i diverses activitats amb un marcat caràcter social -que es durant a terme entre el 23 d'abril i el 21 de maig–, per exemple, als aparadors de les botigues del Passeig es difondran missatges de prevenció contra el càncer i de foment de la vida saludable.

Vilanova i la Geltrú

Sant Jordi: col·lecció de punts de llibre. Aquest Sant Jordi es van distribuir entre els establiments associats a "Viu Comerç" més de 10.000 punts de llibre, en una nova entrega de la col·lecció de punts de llibre "El comerç de sempre". Així, els establiments varen regalar als seus clients tres nous punts de llibre de la col·lecció, amb imatges històriques d'indrets i comerços de Vilanova i la Geltrú.

Go top

Envia'ns la teva foto/vídeo

Go top

Agenda de fires locals

La Festa de la Cirera és una exposició de reconegut prestigi, en la què es pot, entre altres coses, degustar els magnífics fruits. També hi destaquen la mostra d'eines del pagès i el mercat de productes casolans.
http://www.santacolomadecervello.cat/cirera.htm

 

Cardona reviu l'esplendor del seu passat medieval. Durant tot el cap de setmana els carrers i places del centre històric de Cardona esdevindran l'escenari d'un ampli programa d'activitats per retornar als orígens de la vila: l'època medieval. Mercat, espectacles de carrer, activitats infantils, animacions, gastronomia, artesania i recreacions històriques.

Go top

Enllaços

Preferència per productes “made in Spain”

El 70% dels consumidors prefereixen aliments "made in Spain". L'origen dels productes és tan important com el preu.
http://bit.ly/1rHAcuI

Aparells sense obsolescència programada.

Els productes amb el nou segell ISSOP estan fabricats sense obsolescència programada i de forma sostenible. 
http://bit.ly/21ZW0yc

Es consolida el canvi en els hàbits de compra.

Un de cada tres consumidors ja no fa una gran compra al mes. La  crisi ha modificat els hàbits i ara es fan compres més petites i més sovint. 
http://bit.ly/1TRnkv7

La unió fa la força: Kibuc, la unió dels mobles catalans.

Firmes de mobiliari de Catalunya treballen unides des de 1996 sota una única marca que garanteix qualitat i disseny per a un comprador de poder adquisitiu mitjà. 

Go top

Agenda Gerència de Comerç

6 de juny

7è Congrés de mercats municipals
Centre Francesca Bonnemaison. Barcelona

Agenda dels municipis

En aquesta agenda podeu consultar una selecció d'esdeveniments duts a terme en els diferents municipis de la província i que estan relacionats amb l'àmbit del comerç: fires, mercats...

Recordatori juny 2016

Recordem als tècnics municipals de la província de Barcelona i associacions de comerciants de la província de Barcelona que, amb l'objectiu de fer-ne difusió, podeu enviar les notícies que desitgeu surtin publicades a l'apartat "Breus" de l'e-comerç, a l'adreça e.comerc@diba.cat. Es tracta d'enviar un breu resum d'unes quatre línies, acompanyat d'una fotografia. Per tal de facilitar-vos la tasca d'enviament de notícies, el termini per a rebre-les està permanentment obert, tot i que les que es rebin més enllà del dia 6 de juny es publicaran al butlletí del mes següent. Així mateix, podeu enviar-nos fotografies/vídeos de les vostre campanyes de dinamització comercial, aparadors, etc... per fer-ne difusió a l'apartat "Envia'ns la teva foto".  Gràcies per la vostre col·laboració. 

Gerència de Serveis de Comerç

Àrea de Comerç, Consum i Salut Pública
Travessera de les Corts, 131-159
Recinte Maternitat – Pavelló Central
08028 Barcelona
Tel. 934 049 296
gs.comerc@diba.cat

YoutubeInstagramComunitat virtual

Subscripció: Alta / Baixa
Valorem la vostra privacitat