L'Aparador - 16 de juny de 2015

Butlletins
16 de juny de 2015 - #102

Portada

Èxit de participació als tallers de consum realitzats per la Diputació de Barcelona a Fira Gran 2015

Inauguració de Firagran 2015

Inauguració de Firagran 2015

Firagran 2015, la 17a edició del Saló de la Gent Gran de Catalunya, va tancar les seves portes el passat diumenge 7 de juny amb un important èxit de participació. En la inauguració del certamen, la vicepresidenta segona en funcions de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, va remarcar que "cal continuar treballant per fomentar la vida activa de les persones grans, que són un actor imprescindible per a les nostres ciutats, per a les nostres societats".

En la imtage, d'esquerra a dreta: Mercè Conesa, presidenta delegada de l'Àrea d'Atenció a les Persones (DB), Sònia Gutiérrez, cap del Servei de Suport a les Polítiques de Consum (DB), Neus Munté, Consellera de Benestar Social i Família de la (GC) i Josep Oliva, Diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública, Consum, Igualtat i Ciutadania (DB).

Participants en els tallersConesa va posat en valor la tasca duta a terme per la Diputació de Barcelona, en col·laboració amb els 311 ajuntaments de la demarcació, "d'acompanyament a les persones grans, perquè puguin continuar participant socialment amb la màxima autonomia personal". En aquest sentit va destacar el paper dels programes de la Diputació que s'han presentat a la fira, com el servei de Teleassistència, el servei Respir, l'Escola de la Dona i les accions per a la protecció de les persones grans com a consumidores, a partir, sobretot, de les activitats de sensibilització i els tallers informatius organitzats pel servei de Suport a les Polítiques de Consum.

En aquesta edició de Firagran, en l'àmbit estricte del consum, s'ha posat a l'abast dels assistents tres taller adreçats específicament a la gent gran sobre els productes financers  amb l'objectiu de donar les eines suficients per tal que qualsevol consumidor que s'adreci a una entitat financera conegui quins són els seus drets bàsics per tal d'evitar que aquest siguin vulnerats.

A més d'aquests tallers, als visitants a l'estand de la Diputació se'ls hi oferia informació sobre diversos temes d'especial interès pel col·lectiu de la gent gran:

  • Consells per estalviar a les factures de la llum
  • Com triar una residència de gent gran
  • La mediació com a una via de solució en els litigis de consum


El estand comptava també amb material expositiu pel foment del consum responsable.


Valorem la vostra privacitat

Servei de Suport a les Polítiques de Consum
Àrea d'Atenció a les Persones
Passeig Vall d'Hebron, 171
Llars Mundet - Ed. Serradell
08035 Barcelona
Tel. 934 022 143
Fax 934 049 193
sspc.laparador@diba.cat
web de consum